İsrail, Gazze'yi işgal planlarını hızlandırıyor

img
İsrail, Gazze'yi işgal planlarını hızlandırıyor YDH

İsrail, Gazze Şehri’ne yönelik askeri operasyonları hızlandırmayı planlıyor; 99. Tümen dış mahallelerde harekete geçerken, ordunun yedek asker katılımını sınırlamaya çalıştığı, bölgedeki hastanelerin ise ciddi sağlık ve tıbbi malzeme sıkıntısıyla mücadele ettiği bildiriliyor.




YDH- İsrail kamu yayın kurumu Kan, işgal altındaki Gazze Şehri’ne yönelik askeri operasyonların hızlandırılmasının planlandığını bildirdi.

Açıklamaya göre operasyon, İsrail siyasi liderliğinin direktifleri doğrultusunda yürütülecek.

İşgal ordusu komutanlarının, Gazze’deki askeri harekâtın seyrini görüşmek üzere yarın Güney Komutanlığı’nda toplantı yapması öngörülüyor.

Ayrıca Genelkurmay Başkanı’nın Pazar günü komuta karargahını ziyaret ederek işgal planlarını onaylaması bekleniyor.

Operasyon planında, kaçırılan askerlerin tehlikeye atılma olasılığını azaltmaya yönelik önlemler yer alıyor.

Ordunun, yedek askerlerin operasyona katılımını mümkün olduğunca sınırlamayı hedeflediği belirtiliyor.

İsrail ordusu ayrıca 99. Tümen’in, Gazze Şehri’nin dış mahallelerindeki Zeytin bölgesinde operasyonlara başladığını duyurdu.

Bu gelişme, bölgede hastanelerin kritik insani ve sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği, tıbbi malzeme sıkıntısının yaşandığı ve bombalama ile abluka nedeniyle bölgelere erişimin zorlaştığı bir döneme denk geldi.