İsrail’den Lübnan’a zehirli balon saldırısı

img
İsrail’den Lübnan’a zehirli balon saldırısı YDH

SAAF-İsrail savaş uçaklarının dün gece Lübnan’ın sınır köylerinden Cibşit üzerinde bıraktığı zehirli




SAAF-İsrail savaş uçaklarının dün gece Lübnan’ın sınır köylerinden Cibşit üzerinde bıraktığı zehirli balonların büyük bir endişe yarattığı bildiriliyor.

 

Görgü tanıkları İsrail hava kuvvetlerine ait M-K ve F-16 savaş uçaklarının uçuşundan sonra 16 adet siya beyaz renkteki zehirli balonun tarlalara indiğini belirtti.

 

Tanıklar patlatılan üç balonun kokusuz zehirli gaz içerdiğinin anlaşılması üzerine halkın endişeye kapıldığını, daha önce bırakılan zehirli balonların aksine dün gece bırakılan balonların üstünde İngilizce ve Arapça yazıların yer almadığını ifade ettiler.

 

Lübnan ordusunun, halktan söz konusu balonlara yaklaşmamalarını istediği ve balonlardaki zehirin türünün belirlenmesi için balonlardan örnekler alındığı bildiriliyor.

 

Lübnan ordu kaynakları, bu zehirli balonlardan daha önce de Sur, Sayda ve Nebatiye kentlerinde görüldüğünü UNIFIL’e bağlı İtalyan birliklerinin balonda kullanılan zehirli maddenin tespiti için örnekler aldıklarını; fakat üç ay geçmesine rağmen test sonucuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını belirttiler.

 

Lübnanlı köylüler ise İsrail uçaklarından bırakılan bu zehirli balonların bazı küçük ve büyük baş hayvanların ölümüne sebep olduğunu söylüyorlar.

 

Son olarak Lübnan’da yayınlanan en-Nehar gazetesi muhabirinin İsrail tarafından atılan bu zehirli balonlar sebebiyle zehirlendiği ve hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor.