Ağır kayıplar veren Yemen ordusu Şii bölgelerinden çekildi

img
Ağır kayıplar veren Yemen ordusu Şii bölgelerinden çekildi YDH

SAAF-Aylardır el-Husi liderliğindeki Şii direnişçilere yönelik askeri operasyonlar düzenleyen




SAAF-Aylardır el-Husi liderliğindeki Şii direnişçilere yönelik askeri operasyonlar düzenleyen Yemen ordusunun son dört gün içinde verdiği ağır kayıplar nedeniyle geri çekildiği bildiriliyor.

 

Yarı resmi el-Eyyam gazetesinin haberine göre Şiilerin yoğunlukta olduğu Sa’de kentinin kuzey batısında yer alan Dahyan, Al-Sayfi ve Al-Mazrua bölgelerine askeri operasyonlar düzenleyen Yemen ordu birlikleri muhaliflerin düzenlediği saldırılarda ağır kayıplar vererek bu bölgelerden çekildi.

 

Yemen ordusunun geri çekilmeden sonra hava ve topçu desteğiyle bölgeyi bombalamayı sürdürdüğü bildiriliyor.

 

Siyasi gözlemciler, bu çekilmeden sonra Yemen hükümetiyle direnişçiler arasında muhalif liderlerden Yahya Tabatabai el-Husi tarafından öne sürülen şartların müzakeresinin başlayabileceğini belirtiyor.

 

Yahya Tabatabai el-Husi, daha önce el-Arabiya televizyonuna verdiği demeçte Yemen hükümetinin yakında çok geniş çaplı saldırılara tanık olacağını söylemişti.

 

Direnişçilerin saldırısı sonucu son dört gün içinde 30 Yemen askerinin öldüğü, 50’den fazla askerin de yaralandığı bildirilirken, Sa’de kentindeki es-Selam ve el-Cumhuriye hastanelerinin yaralılarla dolu olduğu ifade ediliyor.