Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Gazze’ye doğru yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na güçlü bir dayanışma mesajı gönderdi: “Eğer Filistin ölürse, insanlık da onunla birlikte ölür.”

YDH- Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Gazze Şeridi’ne doğru ilerleyen Küresel Sumud Filosu’na hitaben yayımladığı mesajda, katılımcıları “barbarlık karşısında hâlâ ayağa kalkabilen insanlığın canlı tanıkları” olarak tanımladı.
Petro, salı günü yayımlanan açıklamasında, “Üstlendiğiniz şey yalnızca bir deniz yolculuğu değil; kapılar kapandığında denizleri aşabilen dayanışmanın etik bir haykırışıdır” ifadelerini kullandı.
“Eğer Filistin ölürse, tüm insanlık onunla birlikte ölür” diyen Petro, soykırım karşısındaki sessizliğin “başka bir tür suç ortaklığı” olduğunu vurguladı.
Ülkesini “direniş ve umutla yoğrulmuş bir toprak” olarak niteleyen Petro, “Milyonların sesi bu yolculukta sizinle birlikte seyahat ediyor. Gazze yalnız değil. Filistin yalnız değil. İnsanlık artık sessiz kalamaz” dedi.
Mesajını filo katılımcılarının güvenli dönüşü için dua ederek sonlandıran Kolombiya Cumhurbaşkanı, “Barış bir ütopya değil, ertelenemeyecek bir zorunluluktur” ifadesine yer verdi.