Son Dakika
İnşa

Trump: Hamas tutukluları serbest bıraksın, savaş sona erer

03 Eylul 2025 Bu sayfayı yazdır

ABD Başkanı Donald Trump, Hamas’a tüm İsrailli tutukluları derhal serbest bırakma çağrısını tekrarlarken, Washington’un İsrail’in Gazze’deki saldırılarına desteği sürüyor; Filistinli direniş grupları ise Amerikan desteğinin kesilmesinin savaşın sona ermesini sağlayacağını vurguluyor.

Trump: Hamas tutukluları serbest bıraksın, savaş sona erer
Trump: Hamas tutukluları serbest bıraksın, savaş sona erer YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- ABD Başkanı Donald Trump, Hamas’a Çarşamba günü ''tüm İsrailli tutukluların derhal serbest bırakılması'' çağrısını tekrarladı ve direnişin bu adımı atması halinde İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik savaşının sona ereceğini iddia etti.

Trump, Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda, “Hamas’a 20 tutuklunun tamamını (2, 5 veya 7 değil!) derhal geri göndermesini söyleyin, işler hızla değişecektir. Savaş sona erecektir!” ifadelerini kullandı.

Haber içi

Washington, zaman zaman savaşın durdurulması yönündeki çağrılara rağmen, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik soykırımına tam destek vermeye devam ediyor.

Filistinli direniş grupları ise, işgal varlığına verilen Amerikan desteğinin kesilmesinin savaşı otomatik olarak sona erdireceğini vurguluyor ve bu konuda ısrarcı bir duruş sergiliyor.

İlgili Haberler