Hizbullah ve Emel Hareketi, direnişin silahı konusundaki tutumundan vazgeçmiyor
Lübnan'da bugün Baabda Sarayı'nda yapılması beklenen bakanlar kurulu toplantısı öncesinde siyasi temaslar devam ediyor. Hizbullah ve Emel Hareketi, hükümetin direnişin silahıyla ilgili kararlarına karşı çıkmayı sürdürürken, toplantıdan çekilme kararı aldı.
YDH - Bugün Baabda Sarayı'nda yapılması planlanan bakanlar kurulu toplantısını takip eden kaynaklar, Hizbullah ve Emel Hareketi'nin direnişin silahıyla ilgili hükümet kararlarına yönelik tutumunu sürdürdüğünü belirtti.
El-Menar kanalına konuşan kaynaklar, bu kararların tehlikeli sonuçlar doğurabileceği gerekçesiyle geri çekilmesi talebinin devam ettiğini ve uygun ulusal çözümler bulmak için temasların sürdüğünü aktardı.
Kaynaklar, "Şii ikili, ülkenin işlerinin yürütülmesi ve işleri aksatmakla suçlanmamak için her zaman uzlaşmacı bir yol izlemeye çalıştı," diye konuştu.
Söz konusu tutumun, İsrail'in Lübnan topraklarından çekilmesi ve vatandaşlara yönelik günlük saldırıların durdurulmasının ardından savunma stratejisi üzerine müzakere ve uzlaşıyı esas aldığı belirtildi.
Öte yandan el-Ahbar gazetesine konuşan kaynaklar, Hizbullah ve Emel Hareketi'nden bakanların toplantıdan çekilme kararı aldığını bildirdi.
İlgili Haberler
İsrail-Lübnan görüşmelerine takvim engeli
12 Eylül 2026 04:47
Semir Caca Türkiye'nin Şam ile Hizbullah arasındaki arabuluculuğuna te…
11 Eylül 2026 08:38
İsrail’in saldırısı Lübnan’da deprem etkisi yarattı
11 Eylül 2026 08:28
Arap Birliği’nde Hizbullah’a karşı ABD-Suudi operasyonu
11 Eylül 2026 08:23
