Lübnan’daki çatışmalara Hariri’nin milisleri de katıldı

img
Lübnan’daki çatışmalara Hariri’nin milisleri de katıldı YDH

SAAF-Lübnan ordusu ile Fethu’l- İslam adlı selefi grup arasında yaşanan çatışmalarda ölü sayısı




SAAF-Lübnan ordusu ile Fethu’l- İslam adlı selefi grup arasında yaşanan çatışmalarda ölü sayısı artarken Sadeddin Hariri’nin partisi el-Mustakbel’e bağlı milisler de çatışmalara katıldı.

 

Lübnan ordu sözcüsü General Eşref Refii bugün yaşanan çatışmalarda 11’i asker olmak üzere 28 kişinin öldüğünü, 14 Fethu’l İslam militanının da öldürüldüğünü açıkladı.

 

Lübnan ordusu ile Fethu’l- İslam militanları arasında çatışmalar yaşanırken el-Mustakbel’e bağlı milisler de Nehru’l- Bared Filistin mülteci kampı yakınlarındaki bir binaya sığınan Fethu’l İslam militanlarına saldırdı.

 

Suriye karşıtı sloganlar atan Hariri’ye bağlı milisler ve Fethu’l İslam adlı grubun Suriye’ye bağlı olduğunu ve Refik Hariri mahkemesini engellemek için Şam yönetimi tarafından kullanıldığını ifade etti.

 

Çatışmalara Hariri’ye bağlı milislerin de katılmasına Lübnan içişleri bakanlığına bağlı güvenlik güçlerinin müdahale etmemesi dikkat çekerken milisler, yasa dışı bir şey yapmadıklarını, yasaların uygulanması için güvenlik güçlerine yardımcı olduklarını belirttiler.

 

Öte yandan Lübnan Sünni Müftüsü Muhamed Reşid Kabani de Lübnan ordusuna saldırısından dolayı Fethu’l- İslam’ı kınayarak “aldığı sahte isimle kendini İslam’a nispet eden bir grup giriştiği kanun ve şeriat dışı eylemle ahlakın ve yasaların dışına çıkmıştır” dedi.

 

Lübnan ordusuna yapılan bu saldırının tüm Lübnanlılara yapılmış olduğunu belirten Kabani, bu eylemin kamuoyu nezdinde Filistin meselesine yönelik olumsuz bir imaj oluşturduğunu söyledi.

 

Fethu’l İslam adlı örgütün Fethu’l İntifada adlı bir Filistinli örgütten ayrılan kişiler tarafından oluşturulduğu ve selefi bir ideolojiye sahip olduğu belirtiliyor.