Mısır’dan ABD’ye: İsrail’in saldırısı ciddi sonuç doğurur

img
Mısır’dan ABD’ye: İsrail’in saldırısı ciddi sonuç doğurur YDH

Mısır, İsrail’in Mısır topraklarında olası bir saldırısının ciddi sonuçlar doğuracağını ABD’ye iletirken, BM nezdindeki temsilcisi Büyükelçi Üsame Abdülhalik, İsrail’in askeri eylemlerinin barış çabalarını engellediğini vurguladı.




YDH- CNN’in Perşembe günü bildirdiğine göre, Mısır, ABD’ye İsrail’in Mısır topraklarında gerçekleştireceği herhangi bir saldırının, Katar’ın başkenti Doha’daki son saldırıya benzer şekilde, “ciddi sonuçlar doğurabileceği” yönünde uyarıda bulundu.

Amerikan haber ağı, isminin açıklanmasını istemeyen bir Mısır yetkilisine dayandırdığı haberde, Kahire’nin Washington’a, Doha’yı hedef alan baskınlar gibi Mısır topraklarındaki herhangi bir İsrail eyleminin “ciddi sonuçlar doğuracağını” ilettiğini, ancak ayrıntı vermediğini aktardı.

Aynı bağlamda, Mısır’ın Birleşmiş Milletler nezdindeki temsilcisi Büyükelçi Üsame Abdülhalik, İsrail için askeri seçeneklerin ve güç kullanımının sonuç vermediğini vurguladı.

Tüm çatışma cephelerinin hâlâ aktif olduğunu, tekrarlanan saldırılarla gerilimin yükseldiğini ve kendisinin “nefret duvarı” olarak tanımladığı yapının yeniden inşa edildiğini ifade etti.

Abdülhalik, Perşembe günü Doha’ya yönelik saldırının ele alındığı BM Güvenlik Konseyi acil oturumunda, bölgede barışçıl çözümleri teşvik eden arabuluculara İsrail’in saldırmasının, diplomasiyi nasıl zora soktuğunu sorguladı:

“Tüm tarafları barışçıl bir çözümü kabul etmeye ikna etme çabaları, bu çabaları kolaylaştıran ve arabuluculuk yapanlara İsrail saldırırken nasıl başarılı olabilir? Ateşkes çabalarının sürmesini ummuştuk; eğer İsrail savaşın uzamasını istemeseydi.”



Makaleler

Güncel