Bannon: Rubio, İran'da rejim değişikliği için İsrail'de
Eski Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon, Senatör Marco Rubio'nun İsrail ziyaretinin İran'da rejim değişikliğini zorlama amacını taşıdığını söyledi.
YDH - ABD Başkanı Donald Trump'ın eski Beyaz Saray Baş Stratejisti ve yakın çalışma arkadaşı Steve Bannon, Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio'nun İsrail'de bulunma nedeninin İran'da rejim değişikliği planlarını sürdürmek olduğunu öne sürdü.
Bannon, Real America's Voice kanalında katıldığı programda yaptığı açıklamada, "Rubio şu anda İsrail'de. Ve inanın bana, kaynaklarım kusursuzdur, hâlâ İran'da rejim değişikliğini zorluyorlar. Bu işten kolay kolay kurtulacaklarını sanmayın," diye konuştu.
"Burada bir siyasi model var"
Bannon, Brezilya'nın eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun 27 yıl hapis cezasına çarptırıldığını ve Fransa'da ise siyasetçi Marine Le Pen'in hapse atılmak istendiğini iddia etti.
Bu durumların tesadüf olmadığını savunan Bannon, "Bolsonaro 27 yıl hapis cezası alıyor. Le Pen'i de hapiste görmek istiyorlar. Burada bir siyasi model fark ediliyor mu?" ifadelerini kullandı.
İlgili Haberler
Demokrat isimden Trump’ın gümrük tarifelerini kaldırma sözü
06 Kasım 2026 23:27
ABD, İran'a saldırı için 9 Kasım'ı değerlendiriyor
06 Kasım 2026 23:06
ABD ile İsrail arasında yardım pazarlığı sürüyor
06 Kasım 2026 22:54
'ABD, İranlıları üçüncü bir ülke üzerinden sınır dışı etmeyi planladı'
06 Kasım 2026 15:57
