ABD: Refik Hariri mahkemesi konusunda acele edilmeli

img
ABD: Refik Hariri mahkemesi konusunda acele edilmeli YDH

SAAF-ABD’nin BM’deki daimi temsilcisi Zalmay Halilzad, Refik Hariri cinayetiyle ilgili kurulacak




SAAF-ABD’nin BM’deki daimi temsilcisi Zalmay Halilzad, Refik Hariri cinayetiyle ilgili kurulacak uluslar arası mahkeme konusunda acele edilmesi gerektiğini söyledi.

 

El-Arabiya televizyonuna bir demeç veren ABD’nin Birleşmiş Milletler daimi temsilci Zalmay Halilzad, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden Hariri mahkemesi konusunda bir karar çıkmadan önce Lübnan parlamentosunda bu konuda bir karar alınması gerektiğini belirtti.

 

Lübnanlıların Refik Hariri mahkemesi konusunda anlaşmazlıklar içinde bulunduklarını belirten Halilzad, BM Güvenlik Konseyi’ne yapacakları önerinin bu anlaşmazlığın çözümünü kolaylaştıracağını belirterek Lübnanlıların mahkeme konusunda anlaşması gerektiğini söyledi.

 

Lübnan’da yaşanan şiddet olaylarının BM Güvenlik Konseyi’nin çalışmalarına engel olamayacağını belirten Halilzad, “Sorunun çözümü şu an Nebih Berri’nin elinde berri, iki gün içerisinde meclisi toplantıya çağırmalı ve bu konuda oylama yapılmasına izin vermeli” dedi.

 

BM Güvenlik Konseyi’nin konuyu iki gün sonra ele alacağını belirten Halilzad, Lübnan’ın BM Güvenlik Konseyi’nden çıkacak kararı engelleyebilmesi için önünde iki günün bulunduğunu söyledi.