Kassam'dan İsrailli esirlerin “veda fotoğrafı”
Hamas’ın askeri kanadı El-Kassam Tugayları, Gazze’deki 46 İsrailli esirin fotoğraflarını Telegram’da yayımladı ve “veda fotoğrafı” mesajıyla İsrail’e gözdağı verdi.
YDH- Kassam Tugayları, cumartesi günü Telegram kanalında, Gazze Şeridi’nde hem ölü hem de diri halde bulunan 46 İsrailli esire ait fotoğrafları içeren bir paylaşım yayımladı.
Bu paylaşım, İsrail’in Gazze kentine yönelik işgal harekâtı başlatması sırasında yapıldı.
Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: “Netanyahu’nun inadı ve Zamir’in boyun eğişi nedeniyle; Gazze’deki operasyon başlarken veda fotoğrafı işte burada.”
Paylaşım, “01” numarasıyla başlayan ve Ron Arad’ın fotoğrafını içeren bir görselle açıldı. Her bir sonraki esirin fotoğrafının altında Arad’ın adı ve kendisine verilen seri numarası yer aldı.
Bu durum, Gazze’de tutulan esirlerin Ron Arad ile aynı akıbeti paylaşacağına işaret etti.
Ron Arad, 16 Ekim 1986’da Güney Lübnan üzerinde uçağı düşürülen bir İsrail ordusu subayıydı. Yoğun aramalara rağmen akıbetine dair kesin bir sonuca hiçbir zaman ulaşılamadı.
İlgili Haberler
Hollanda'dan Eurovision'a Gazze boykotu
24 Ağustos 2026 14:53
102 eski diplomattan Fransa ve İngiltere'ye Filistin uyarısı
22 Ağustos 2026 12:57
İsrail, Şarm el-Şeyh anlaşmasını seçim hesabına kurban ediyor
21 Ağustos 2026 23:25
Mısırlı yetkililer Hamas'ın silahsızlanmasını yeni İsrail hükümetine b…
21 Ağustos 2026 09:13
