Halep’in kuzeyinde, HTŞ rejimine bağlı gruplar SDF’ye ait bir askeri noktayı drone saldırısıyla hedef aldı.

YDH- Şafak Haber Ajansı’nın aktardığına göre, HTŞ rejimine bağlı silahlı gruplar, Suriye’nin kuzeyindeki Halep’te Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDF) ait bir askeri mevziyi drone ile hedef aldı.
SDF’nin açıklamasında, saldırının herhangi bir can kaybı veya maddi hasara yol açmadığı belirtilirken, birimlerin saldırıyı gerçekleştiren noktaları “kesin vuruşlarla” hedef alarak saldırganları geri çekilmeye zorladığı aktarıldı.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), çatışmalarda drone ve ağır silahların kullanıldığını bildirdi.
Geçen hafta Doğu Halep’in Deyr Hafir bölgesinde SDF ile Suriye hükümet güçleri arasında çatışmalar yaşanmış, her iki taraf birbirini sivil hedeflere saldırmak ve istikrarsızlık yaratmakla suçlamıştı.
Şafak Haber Ajansı’nın aktardığına göre, bu gerginlik Halep’te tekrarlayan çatışmaların bir parçası olarak değerlendiriliyor ve taraflar arasındaki görüşmeler ile olası geniş çaplı bir çatışma endişelerini artırıyor.