İçişleri Bakanlığı: Türkiye’den 1,25 milyon Suriyeli geri dönüş yaptı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Esad rejiminin devrilmesinin ardından 509 binden fazla Suriyelinin ülkelerine gönüllü olarak döndüğünü açıkladı; 2016’dan bu yana toplam dönüş sayısı 1,25 milyonu buldu. Bakan, göçün ve dönüş sürecinin bir videosunu paylaştı.
YDH- Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Devlet Başkanı Beşşar Esad rejiminin geçen yıl 8 Aralık’ta devrilmesinin ardından 509 bin 387 Suriyelinin ülkelerine döndüğünü açıkladı.
Yerlikaya, Türk platformu In Social üzerinden yaptığı paylaşımda, “Türkiye geçmişte olduğu gibi bugün de gönüllü dönüş sürecinde Suriyeli kardeşlerinin yanındadır” ifadelerini kullandı.
Bakan, 2016’dan bu yana Türkiye’den ülkelerine dönen Suriyelilerin toplam sayısının 1 milyon 249 bin 390’a ulaştığını bildirdi.
Açıklamasında Türkiye’nin göç politikalarına da değinen Yerlikaya, “Ülkemiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, tarihi tecrübesi, insani yaklaşımı ve akılcı bakış açısıyla göç sorununu başarıyla yönetiyor ve küresel ölçekte örnek teşkil ediyor” dedi.
İçişleri Bakanı, paylaşımına Suriyelilerin dönüş sürecini gösteren bir video da ekledi.
İlgili Haberler
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
Ürdün’ün saldırıları üzerine Suriye Nasib Sınır Kapısı’nı kapattı
27 Ekim 2026 07:44
