Üçlü komisyon PKK bürolarının kapatılmasını görüşüyor

img
Üçlü komisyon PKK bürolarının kapatılmasını görüşüyor YDH

SAAF-Irak, Türkiye ve ABD temsilcilerinden oluşan üçlü komisyonun Irak’taki PKK bürolarının




SAAF-Irak, Türkiye ve ABD temsilcilerinden oluşan üçlü komisyonun Irak’taki PKK bürolarının kapatılması için toplanacağı belirtildi.

 

Irak’ın ulusal güvenlikten sorumlu Devlet Bakanı Şirvan Vaili; Irak, Türkiye ve ABD temsilcilerinden oluşan üçlü komisyonun Irak’taki PKK bürolarının kapatılması konusunu görüşmek üzere toplanacağını açıkladı.

 

Irak’ın ulusal güvenlikten sorumlu bakanlığının halkla ilişkiler bürosu tarafından yapılan açıklamada Irak’taki yasaların Irak’ın komşularıyla ilişkilerini bozan tüm yabancı örgütlerin bürolarının kapatılmasını öngördüğü belirtildi.

 

Öte yandan Kürdistan Yurtseverler Birliği Basın ve Enformasyon Bürosu Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol’un dün Bağdat'ta Irak Başbakan Yardımcısı Dr. Berhem Ahmet Salih ile görüştüğünü ve görüşme sırasında Salih’in Türk heyetine; Irak'a her hangi bir dış müdahalenin bölgede sorunları derinleştireceğini söylediğini belirtti.

 

Habere göre Salih-Çelikkol görüşmesinde; Irak Savunma Bakanı Abdulkadir Muhammed El-Ubeydi, Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Vafii El-İsavi ve lrak Genel Kurmay Başkanı Babekir Zebari'de hazır bulundu.