Hizbullah: Adalet Bakanı, ABD yaptırımlarını uygulatan genelgeyi geri çekmeli

img
Hizbullah: Adalet Bakanı, ABD yaptırımlarını uygulatan genelgeyi geri çekmeli YDH

Lübnan'da Direnişe Vefa İttifakı milletvekili Ali Mikdad, genel seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini belirterek Adalet Bakanını, noterlerin ABD yaptırım listesindekilere işlem yapmasını yasaklayan genelgeyi geri çekmeye çağırdı.




YDH - Hizbullah'ın Lübnan meclisindeki grubu Direnişe Vefa İttifakı milletvekili Ali Mikdad, yürürlükteki yasalara göre genel seçimlerin zamanında yapılmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Bekaa'da düzenlenen toplantıda konuşan Mikdad, Adalet Bakanının noterlerle ilgili yayımladığı genelgeye tepki gösterdi.

Genelgenin, ABD Hazine Bakanlığının yaptırım listesinde yer alan kişilere noterlerin işlem yapmasını yasakladığını belirten Mikdad, "Bir ülke nasıl olur da başka bir ülkenin yasasını uygular? Bu, ilk kez yaşanan bir durum. Adalet Bakanı bu genelgeyi derhal geri çekmeli" dedi.

Mikdad, Lübnan hükümetinin İsrail'in günlük saldırıları ve ihlallerine karşı sessiz kaldığını savundu.

Lübnan Dışişleri Bakanlığının tutumunu sorgulayan Mikdad, "Lübnan Dışişleri Bakanlığı düşmanın ihlallerine karşı nerede?" diye sordu.

Bir bakanın "İsrail'in işgal altındaki noktalardan çekilmesi için diplomatik olarak yeterince çaba göstermedik" sözlerini hatırlatan Mikdad, şöyle devam etti:

"Bakanlığın her gün ya da her hafta dünyanın tüm büyükelçiliklerinde diplomatik girişimlerde bulunması gerekiyor, ama maalesef sesimizi duyan yok. Sizden düşman İsrail’le savaşmanızı istemiyoruz, yalnızca uluslararası platformlarda sesinizi yükseltmenizi istiyoruz. Peki, neyi bekliyorsunuz? Neden sesinizi yükseltmiyorsunuz?"

Mikdad ayrıca, Meclis Başkanı Nebih Berri'nin, "Bütçede savaşın yıktığı bölgelerin yeniden imarı ve kalkınması için ödenek ayrılmadıkça, bütçe Meclisten geçmez" yönündeki açıklamasını takdir ettiğini belirtti.

"Gazze'de yaşanan Filistinliler için zaferdir"

Konuşmasında Gazze'deki savaşa da değinen Ali Mikdad, İsrail'in amaçlarına ulaşamadığını kaydetti.

Mikdad, "Gazze’de yaşananlar bir zaferdir, çünkü İsrail halkı zorla göç ettiremedi ve Hamas hâlâ Gazze’de varlığını sürdürüyor. Bu da düşmanın amacına ulaşamadığı anlamına gelir. Tüm bu yıkıma ve İsrail’in iki yıldır süren vahşi saldırılarına rağmen bu, Filistinliler için bir zaferdir" ifadelerini kullandı.