Valiler Mukteda Sadr’la anlaşma imzaladı

img
Valiler Mukteda Sadr’la anlaşma imzaladı YDH

SAAF-Irak’ın güneyinde ve orta kesimlerinde yer alan bazı illerinin valileri Mukteda Sadr’la




SAAF-Irak’ın güneyinde ve orta kesimlerinde yer alan bazı illerinin valileri Mukteda Sadr’la yaşanan anlaşmazlıkların giderilmesi ve güvenlik ve istikrarın korunması konularında bir anlaşma imzaladı.

 

Yapılan anlaşmanın bir nüshasını da İrna haber ajansına ulaştıran Necef Valisi, yaptığı açıklamada iç çatışmaların durdurulması ve Baasçıları temizleme yasasının lağvedilmesine veya revize edilmesine karşı çıkış konularında da anlaşmaya varıldığını belirtti.

 

Yapılan açıklamada ulusal hakimiyet sürecinin tamamlanması için istikrar ve güvenliğin sağlanması, halka götürülen hizmetin iyileştirilmesine çalışılması, devlet dairelerindeki idari ve mali yolsuzluklarla mücadele gibi konuların da anlaşma maddeleri arasında yer aldığı bildirildi.

 

Öte yandan yapılan anlaşmada bu illerdeki “Şehit Sadr” bürolarının yetkililerinin valiliklere bildirilmesi ve Irak güvenlik güçleriyle Mehdi Ordusu arasında yaşanabilecek çatışmalarda bu yetkililerle durumun sakinleştirilmesi için temasa geçilmesi de kararlaştırıldı.

 

Herhangi bir suç işlemedikleri halde yabancı güçlerin cezaevlerinde tutulan kişilerin serbest bıraktırılması için çalışılacağının da yapılan anlaşmanın maddeleri arasında yer aldığı ifade ediliyor.

 

Yapılan açıklamada Kerbela, Vasıt, Meysan, Babil valilerinin Mukteda Sadr’ın Necef’teki evinde bir araya gelerek söz konusu anlaşmayı imzaladıkları bildiriliyor.

 

Mukteda Sadr’ın bazı temsilcilerini bazı bölge ülkelerine göndererek Irak’taki güvenlik durumu konusunda bu ülkelerle görüş alışverişinde bulunacağı belirtiliyor.