Kürt parlamenter: Irak Türkiye’yi BM’ye şikayet edecek

img
Kürt parlamenter: Irak Türkiye’yi BM’ye şikayet edecek YDH

SAAF-Irak parlamentosundaki Kürt milletvekilleri, Türk ordusunun Kuzey Irak’taki köylere yönelik




SAAF-Irak parlamentosundaki Kürt milletvekilleri, Türk ordusunun Kuzey Irak’taki köylere yönelik topçu ateşi açtığını belirterek Irak hükümetinin yapılan saldırıların durdurulması için Birleşmiş Milletlere başvuracağını açıkladı.

 

Irak parlamentosundaki Kürdistan ittifakı grubu sözcüsü Abdulhalık Zengene, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak’taki bazı köylere topçu ateşi açtığını belirterek bunun merkezi hükümetin Kerkük’ün normalleştirilmesiyle ilgili yasayı uygulamasından kaynaklandığını iddia etti.

 

Irak’ta yayınlanan es-sabah gazetesine bir demeç veren Zengene, Irak hükümetinin Türk ordusunun Kuzey Irak’taki bazı köylere yönelik topçu saldırısını durdurması için birleşmiş Milletlere başvuracağını söyledi.

 

“İçerideki bazı unsurlar, bazı bölge ülkelerinin iç işlerimize müdahale etmesine 140. Maddenin uygulanmasının engellenmesine sebep oluyor” diyen Zengene, merkezi hükümetin bu meselenin barışçı bir şekilde çözümlenmesi için sadece BM nezdinde değil, Arap Birliği ve AB nezdinde de girişimler başlatacağını söyledi.