Ensarullah: Komuta devri, direnişin sürekliliğini simgeliyor
Ensarullah, şehit Tümgeneral El-Gamari’nin ardından komutayı El-Medeni’ye devretti. Hareketin siyasi kanadı, yeni atamanın devrimci çizginin devamı olduğunu vurgularken, El-Medeni’nin savaş deneyimi, liderlik becerisi ve direniş sahasındaki etkisi öne çıkarıldı.
YDH- Ensarullah Siyasi Bürosu üyesi Muhammed el-Ferah, şehit Tümgeneral Muhammed Abdülkerim el-Gamari’nin yerine Mücahit Tümgeneral Ebu Hüseyin el-Medeni’nin atanmasının, hareketin kararlı devrimci ve askeri çizgisinin doğal bir devamı olduğunu açıkladı.
El-Ferah, bu atamanın ardından herhangi bir boşluk ya da belirsizlik yaşanmadığını vurguladı.
X platformundaki kişisel hesabında yayımladığı yazısında el-Ferah, Komutan el-Medeni’yi “savaşlarla yoğrulmuş, ateşte eritilmiş altın gibi pişmiş bir askeri kadro” olarak tanımladı.
Onu cesaretin, inisiyatifin, becerikliliğin ve sabrın sembolü haline gelmiş bir komutan olarak niteledi.
El-Ferah, el-Medeni'nin liderlik, yönetim ve saha operasyonlarında geniş deneyime sahip olduğunu anlattı:
''El-Medeni, inancı, kararlılığı, soğukkanlılığı ve zorlu koşullarda sorumluluk alma cesaretiyle tanınır. Meslektaşlarının saygısını kazanmış, hatta rakiplerinin dahi takdir ettiği bir isimdir.''
Ensarullah yetkilisi, el-Medeni’nin Yemen sahasında herkes tarafından tanındığını belirterek, “Düşman onu dosttan önce tanır” ifadesini kullandı.
Ayrıca, merhum Bakan Hasan Zaid’in aktardığına göre, eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in altı savaş döneminde el-Medeni için “lider oğlu lider” dediğini hatırlattı.
Salih’in, o dönem Seyyid Abdulmalik Bedreddin Husi’ye, el-Medeni’yi hükümetindeki ve ordusundaki üst düzey komutanlarla değiştirmesini önerdiğini de ekledi.
El-Ferah, Suudi Arabistan’ın el-Medeni’yi Altıncı Savaş sırasında Duhan, Cebel-i Rumeyh ve Cizan cephelerinde tanıdığını; paralı askerlerin ise çeşitli cephelerde kendilerine karşı verdiği mücadeleden onu çok iyi bildiğini ifade etti.
Ayrıca el-Medeni’nin Yemen kabileleriyle güçlü bağları ve yerel askeri liderlerle yakın ilişkileri olduğuna dikkat çekti.
Son olarak el-Ferah, “Her zafer Allah’ın lütfu ve rehberliğiyle gelir” diyerek, çalınan hakları ve yağmalanan serveti geri alma, ulusal egemenliği tesis etme yolunda el-Medeni’ye ilahi yardım ve rehberlik dileğinde bulundu.
Güçlü ulusların liderlerinin ölümüyle yıkılmadığını vurgulayan El-Farah, “Allah, her aşamada bu ümmete adamlarını ve liderlerini hazırlar” sözleriyle açıklamasını tamamladı.
İlgili Haberler
Yemen, Suudilerden toprak talep ediyor
19 Ağustos 2026
Sanaa'daki Yemen hükümetinden Türkiye ve Pakistan'a çağrı
18 Ağustos 2026
Sanaa hükümetine bağlı Yemen güçleri Muha açıklarında Suudi gemisini v…
18 Ağustos 2026

