Son Dakika
İnşa

Witkoff: Trump, Netanyahu'ya 'Katar'dan özür dile' dedi

20 Ekim 2025 Bu sayfayı yazdır

ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcileri Jared Kushner ve Steve Witkoff, Gazze Şeridi'nde yaşananların "soykırım" olmadığını iddia etti. CBS News'e konuşan ikili, Washington'un gerçek bir ateşkes istediğini belirtirken Witkoff, Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Katar'dan özür dilemesini istediğini açıkladı.

Witkoff: Trump, Netanyahu'ya 'Katar'dan özür dile' dedi
Witkoff: Trump, Netanyahu'ya 'Katar'dan özür dile' dedi YDH
Yazı boyutu
100%
2 dk okuma

YDH - ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcileri Jared Kushner ve Steve Witkoff, Gazze Şeridi'ndeki olayların Filistin halkına yönelik bir soykırım olduğu yönündeki tanımlamayı "kabul etmediklerini" savundu.

CBS News'e verdikleri mülakatta Kushner ve Witkoff, "Gazze’deki olayların soykırım olarak tanımlanıp tanımlanamayacağı" sorusuna birlikte "Hayır" yanıtını verdi.

Kushner: Gerçek bir ateşkes istiyorduk

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı olan Kushner, Washington yönetiminin Hamas’ın ateşkes anlaşmasına bağlı kaldığına inandığını ifade etti.

Kushner, "Amerika Birleşik Devletleri, İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını ve her iki tarafın da uyacağı gerçek bir ateşkesin tesisini istiyordu" diye konuştu.

Bölgedeki yıkıma da değinen Kushner, "Gazze’ye gittiğimde insanlara nereye döndüklerini sordum. ‘Evlerimize, ama yıkılmış evlerimize dönüyoruz, çadır kuruyoruz’ dediler" ifadesini kullandı.

Haber içi

Witkoff: Trump, Netanyahu'ya 'Katar'dan özür dilemelisin' dedi

Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, Gazze’deki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını siyasi kazanç için kasıtlı olarak geciktirdiği iddiasına katılmadığını belirtti.

Witkoff, "Gazze’de yaşananlar bir soykırım değil, bir savaştı" dedi.

Donald Trump’ın Gazze anlaşmasına verdiği desteği aktaran Witkoff, Washington’un bu anlaşmanın şartlarının ihlal edilmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Witkoff ayrıca, geçen ay Katar’ın arabuluculuk çabalarına rağmen İsrail’in bu ülkeye yönelik saldırısının ardından Tel Aviv’in Doha’dan özür dilemesi gerektiğini anlattı.

Witkoff, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu özür olmadan ilerleyemezdik. Başkan Trump, Netanyahu’ya açıkça ‘Katar’dan özür dilemelisin’ dedi."

İlgili Haberler