Abbas, hükümeti, lağvetti,, Heniye:, Görevimizin" /> Abbas, hükümeti, lağvetti,, Heniye:, Görevimizin" /> Abbas hükümeti lağvetti, Heniye: Görevimizin" /> Abbas hükümeti lağvetti, Heniye: Görevimizin" /> Abbas hükümeti lağvetti, Heniye: Görevimizin" /> Abbas hükümeti lağvetti, Heniye: Görevimizin"> Abbas, hükümeti, lağvetti,, Heniye:, Görevimizin">

Abbas hükümeti lağvetti, Heniye: Görevimizin

Abbas hükümeti lağvetti, Heniye: Görevimizin"> img
Abbas hükümeti lağvetti, Heniye: Görevimizin YDH

YDH-Hamas’ın Gazze’deki kontrolü ele geçirmesinin ardından Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Hamas liderliğindeki ulusal birlik hükümetini lağvettiğini açıkladı.




YDH-Hamas’ın Gazze’deki kontrolü ele geçirmesinin ardından Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Hamas liderliğindeki ulusal birlik hükümetini lağvettiğini açıkladı.

 

Mahmud Abbas’ın ulusal birlik hükümetini lağvettiği yönündeki açıklamasına rağmen Filistin Başbakanı İsmail Heniye, görevinin başında olduğunu ve hükümetin faaliyetlerini sürdüreceğini belirtti.

 

Katar’dan yayın yapan el-Cezire televizyonuna açıklamada bulunan Başbakan İsmail Heniye, Abbas’ın kendisini görevden alma ve hükümeti feshetme kararını kabul etmediğini belirterek bunun   aceleyle ve düşünülmeden verilmiş bir karar olduğunu söyledi.

 

Başbakan İsmail Heniye, Abbas’ın hükümeti feshetme yönündeki kararının Abbas ve taraftarlarınca doğuracağı olumsuz sonuçlar göz önünde bulundurulmadan verilmiş bir karar olduğunu ifade etti.

 

Halihazırdaki hükümetin yasal bir hükümet olduğunu belirten başbakan Heniye, hükümetin Filistin halkının iradesiyle ve seçim sandığı yoluyla kurulduğunu ve halkın yüzde 96’sını temsil ettiğini belirtti.

 

Hükümetin görevini sürdüreceğini de belirten Heniye, ulusal uzlaşmaya dayanmadan alınan tek taraflı kararların kimseye bir faydasının dokunmayacağını ifade etti.