Ayetullah, Hamenei:, Türbeye, saldırı, ABD, ve, İs" /> Ayetullah, Hamenei:, Türbeye, saldırı, ABD, ve, İs" /> Ayetullah Hamenei: Türbeye saldırı ABD ve İs" /> Ayetullah Hamenei: Türbeye saldırı ABD ve İs" /> Ayetullah Hamenei: Türbeye saldırı ABD ve İs" /> Ayetullah Hamenei: Türbeye saldırı ABD ve İs"> Ayetullah, Hamenei:, Türbeye, saldırı, ABD, ve, İs">

Ayetullah Hamenei: Türbeye saldırı ABD ve İs

Ayetullah Hamenei: Türbeye saldırı ABD ve İs"> img
Ayetullah Hamenei: Türbeye saldırı ABD ve İs YDH

YDH-İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, Irak'ın Samerra kentindeki Askeriyeyn türbesine düzenlenen saldırıdan müslümanlar arasında fitne çıkarmaya çaba gösteren İsrail ve ABD'ye bağlı istihbarat servislerinin sorumlu olduğunu söyledi.




YDH-İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, Irak'ın Samerra kentindeki Askeriyeyn türbesine düzenlenen saldırıdan müslümanlar arasında fitne çıkarmaya çaba gösteren İsrail ve ABD'ye bağlı istihbarat servislerinin sorumlu olduğunu söyledi.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Askeriyeyn türbesinin bombalanması üzerine bir mesaj yayınlayan Ayetullah Hamenei, Ehlibeyt İmamlarının kabrini bombalayanların Amerika ve İsrail ajanları olduğunu belirterek, Irak'taki ve bütün dünyadaki müslümanların düşmanların çıkarmaya çalıştığı Şii-Sünni çatışması komplosuna karşı uyanık olmaları gerektiğini belirtti.

 

"Çarşamba günü gerçekleştirilen saldırının arkasında Amerika ve İsrail'in istihbarat ajanları vardır" diyen Ayetullah Hamenei, Ehlibeyt imamlarının kabrine yapılan saldırının sadece Şii müslümanları değil, bütün dünya müslümanlarını yaraladığını ve Amerika'nın dünya müslümanları arasında öldürücü bir iç savaş çıkarmayı, etnik ve mezhebi gerilimi artırmayı amaçladığını belirtti.

 

Samerra'daki Ehlibeyt İmamlarının türbesinin asırlar boyu Şii ve Sünni müslümanlar tarafından ortaklaşa korunduğunu ve hiç bir zaman da buraya karşı herhangi bir saygısızlıkta bulunulmadığını, ancak Irak'ın işgaliyle birlikte geçen dört yılda iki kez korkunç saldırılara maruz kaldığını belirten İslam İnkılabı Rehberi, Amerika'yı müslümanlar arasında fitne ateşi yakmaya çalışmakla suçladı.

 

ABD’nin Ehlibeyt İmamlarının kabrinin bombalanmasının sorumluluğundan kaçamayacağını belirten Ayetullah Hamenei, "Bugün İslam'ın düşmanları dünyanın her bir yanındaki müslümanlar arasında onları birbirine düşürerek etnik ve mezhebi gerginlikleri ateşlemeye çalışmaktadır. Bundan dolayı da bütün müslümanlar bu gibi komplolar karşısında uyanık ve dikkatli olmalıdır" dedi.

 

Ayetullah Hamenei, bütün dünya müslümanlarını, İslam alimleri ve aydınlarını, Irak'taki hem Şii ve hem Sünni müslümanları İslam düşmanlarının ayrılıkçı politikalarına karşı İslam birliğini korumaya çağırdı.

 



Makaleler

Güncel