El-Fetih, içinden, Dahlan’a, yönelik, itirazlar, " /> El-Fetih, içinden, Dahlan’a, yönelik, itirazlar, " /> El-Fetih içinden Dahlan’a yönelik itirazlar " /> El-Fetih içinden Dahlan’a yönelik itirazlar " /> El-Fetih içinden Dahlan’a yönelik itirazlar " /> El-Fetih içinden Dahlan’a yönelik itirazlar "> El-Fetih, içinden, Dahlan’a, yönelik, itirazlar, ">

El-Fetih içinden Dahlan’a yönelik itirazlar

El-Fetih içinden Dahlan’a yönelik itirazlar "> img
El-Fetih içinden Dahlan’a yönelik itirazlar YDH

YDH-Ramallah’ta bir toplantı düzenleyen el-Fetih’in üst düzey liderlerinden 20 kişi Mahmud Abbas’tan Muhammed Dahlan’ı görevden almasını ve el-Fetih’ten ihraç etmesini istedi.




YDH-Ramallah’ta bir toplantı düzenleyen el-Fetih’in üst düzey liderlerinden 20 kişi Mahmud Abbas’tan Muhammed Dahlan’ı görevden almasını ve el-Fetih’ten ihraç etmesini istedi.

 

Filistin Enformasyon Merkezi’nin İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesinin İbranice nüshasına dayanarak bildirdiğine göre el-Fetih’in seçkin isimlerinden 20 kişi, bir baskı grubu oluşturarak Mahmud Abbas’tan güvenlik danışmanı Muhammed Dahlan’i görevden almasını istedi.

 

Aralarında el-Fetih’in devrim Konseyi üyelerinin de bulunduğu 20 kişilik Dahlan karşıtı grupta Osman Ebu Garbiye, Cibril er-Recub, Ahmed Ganim, Muhammed el-Hurani, Semir Şehade, Husam Udvan ve Ahmed Hales gibi isimlerin bulunduğu bildiriliyor.

 

Ramallah’taki toplantıya katılan Dahlan karşıtı gruba mensup bir el-Fetih yetkilisi Haaretz gazetesine verdiği demeçte “umarım Dahlan en kısa sürede azledilir ve herkes onun şerrinden kurtulur. Çünkü tüm yenilgilerden ve başarısızlıklardan o sorumludur”  dedi.

 

Gazeteye açıklamada bulunan bir diğer el-Fetih yetkilisi de düzenledikleri toplantının amacının el-Fetih’in Gazze’de yaşadığı askeri yenilginin sebeplerini ve FKÖ hazinesinde yapılan yolsuzlukları araştırmak üzere bir komisyon kurmak olduğunu söyledi.