İran,, ürettiği, savaş, uçağını, deneyecek İran,, ürettiği, savaş, uçağını, deneyecek İran, ürettiği savaş uçağını deneyecek İran, ürettiği savaş uçağını deneyecek İran, ürettiği savaş uçağını deneyecek İran, ürettiği savaş uçağını deneyecek İran,, ürettiği, savaş, uçağını, deneyecek

İran, ürettiği savaş uçağını deneyecek İran, ürettiği savaş uçağını deneyecek img
İran, ürettiği savaş uçağını deneyecek YDH

YDH-İran Savunma Bakanlığı ürettiği “Azerehş” adlı savaş uçağını yakında yapılacak bir tatbikatla deneyeceğini açıkladı.




YDH-İran Savunma Bakanlığı ürettiği “Azerehş” adlı savaş uçağını yakında yapılacak bir tatbikatla deneyeceğini açıkladı.

 

İran Savunma Bakanı Muhammed Neccar, düzenlediği basın toplantısında Azerehş (Yıldırım) adlı bir savaş uçağı ürettiklerini belirterek uçağın iki ay sonra düzenlenecek bir tatbikatla deneneceğini açıkladı.

 

Üretilen savaş uçağının İranlı uzmanlarca tasarlandığını, üretiminin de yerel teknolojiyle yapıldığını belirten İran Savunma Bakanı Neccar, uçağın teknik özellikleri konusunda açıklama yapmazken insansız hava araçları ve insansız taarruz uçakları alanlarında da üretimlerinin sürdüğünü kaydetti.

 

"İran-140" adlı yolcu uçağı ile "Saika" (Şimşek) adlı savaş uçağı projeleri üzerindeki çalışmaların sürdüğünü de belirten Neccar, yerli şartlara uygun bir milli helikopter yapımı konusunda da ilerlemeler kat ettiklerini söyledi.

 



Makaleler

Güncel