Fadlullah,, Hamas, liderlerine, el-Fetih’le, müz" /> Fadlullah,, Hamas, liderlerine, el-Fetih’le, müz" /> Fadlullah, Hamas liderlerine el-Fetih’le müz" /> Fadlullah, Hamas liderlerine el-Fetih’le müz" /> Fadlullah, Hamas liderlerine el-Fetih’le müz" /> Fadlullah, Hamas liderlerine el-Fetih’le müz"> Fadlullah,, Hamas, liderlerine, el-Fetih’le, müz">

Fadlullah, Hamas liderlerine el-Fetih’le müz

Fadlullah, Hamas liderlerine el-Fetih’le müz"> img
Fadlullah, Hamas liderlerine el-Fetih’le müz YDH

YDH-Beyrut’ta Usame Hemdan başkanlığındaki Hamas heyetini kabul eden Allame Muhammed Hüseyin Fadlullah Hamas’a iç sorunun çözümü için müzakere etmelerini tavsiye etti.




YDH-Beyrut’ta Usame Hemdan başkanlığındaki Hamas heyetini kabul eden Allame Muhammed Hüseyin Fadlullah Hamas’a iç sorunun çözümü için müzakere etmelerini tavsiye etti.

 

Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesinin haberine göre Lübnanlı ünlü taklit mercilerinden Allame Muhammed Hüseyin Fadlullah, Hamas liderlerinden Usame Hemdan ve Ali Bereke’yi kabulü sırasında gerek işgal altındaki topraklarda gerekse ülke dışında yaşayan Filistinlilerin içeride yaşanan sorunların çözümü için müzakerelerde bulunmaları gerektiğini belirterek Filistinli grupların İsrail’le mücadele konusuna yoğunlaşmasının zorunlu olduğunu söyledi.

 

ABD’nin İsrail’le birlikte Filistinli grupların arasını açmak için plan hazırladığını belirten Allame Fadlullah, “Geroge Bush, Filistin halkı için fitne ve şerden başka bir şey istememektedir” dedi.

 

ABD’nin Filistinli grupların arasındaki ayrılıkları derinleştirme yönünde adımlar attığını belirten Allame Fadlullah, buna karşın Filistinli liderlerin de çok daha fazla uyanık olmaları gerektiğini söyledi ve onlardan yanlışları telafi edip içerideki duruma düzen verme yönünde hareket ederek Filistin’i ABD’nin bölgede ve Filistin’de yaratmaya çalıştığı bunalımdan çıkarmaya çağırdı.

 

Allame Fadlullah’a Gazze’de yaşanan gelişmeler konusunda bilgi veren Usame Hemdan da ABD’nin Filistin için hazırladığı planın Muhammed Dahlan ve Reşid Ebu Şabak tarafından uygulandığını belirtti.

 

Sorunun çözümü için Filistin’deki siyasi durumu bunalım öncesi şartlara geri döndürecek ve İsrail’le mücadele konusunda araçlar oluşturacak stratejik müzakerelerin yapılması gerektiğini belirten Hemdan, Mekke Anlaşması’nın bu hedefin gerçekleşmesi yönünde bir başlangıç olabileceğini söyledi.