• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hamas liderlerinden Halil el-Haya, Gazze’de kontrolün sağlanmasından sonra Filistin Özerk Yönetimi güvenlik merkezlerinde ele geçirilen belgeler konusunda açıklamalarda bulundu.




    YDH- Hamas liderlerinden Halil el-Haya, Gazze’de kontrolün sağlanmasından sonra Filistin Özerk Yönetimi güvenlik merkezlerinde ele geçirilen belgeler konusunda açıklamalarda bulundu.

     

    Bir basın toplantısı düzenleyen Halil el-Haya, Özerk Yönetime mensup güvenlik ve istihbarat komutanlarının İsrail adına casusluk yaptıklarını ortaya koyan belgeleri gazetecilere gösterdi. Hamas’ın söz konusu belgeleri Mahmud Abbas’ın diyalogu kesmesinin ardından açıkladığına dikkat çeken el-Haya, Hamas’ın Gazze’de İsrail adına casusluk yapanları niçin temizlediğini de yakında açıklayacağını belirtti.

     

    Hamas lideri Halil el-Haya, Muhammed Dahlan’ın, Mahmud Abbas’la Ehud Olmert arasında yapılan bir görüşmeye katıldığını gösteren bir belgeyi gazetecilere sundu. Muhammed Dahlan’ın kendi el yazısıyla yazılmış olan söz konusu belgede Dahlan, kendisine bağlı özerk yönetim güçlerinin 2005 yılında Batı Şeria’da Filistinli direnişçilere ait 2500 silahla 2 milyon mermiyi ele geçirdiklerini ve İsrail’e teslim ettiklerini belirtiyor.

     

    Hamas’ın seçim zaferinden sonra Filistin halkına yönelik büyük bir komplonun kurulduğunu belirten el-Haya, uluslar arası çevrelerden ve içeriden yapılan baskılarla Arap bankalarının Filistin hükümetiyle işbirliği yapmasının engellendiğini, içeride ise güvenlik servisine bağlı elemanların siyasi boykot ve silahlı mücadele çağrısı yaparak Ramallah’taki bakanlar kuruluna ve meclis binasına saldırdığına saldırdığını hatırlattı.

     

    Hamas liderliğindeki seçilmiş hükümete yönelik darbe girişiminin başarısız olması üzerine bu grubun hükümete yönelik karışıklık ve fitne operasyonlarına başvurduğunu belirten el-Haya, ellerinde bu grubun şantaj amacıyla Yaser Arafat’ın ve Mahmud Abbas’ın konuşmalarını dinlediğine ortaya koyan belgelerin bulunduğunu kaydetti.

     

    Ellerindeki bazı belgelerin Özerk Yönetimin istihbarat servisinin bazı eski bakanlara nasıl şantaj yaptığını ve onları nasıl kullandığını ortaya koyan belgelerin de bulunduğunu belirten Hamas yetkilisi, Özerk Yönetim İstihbarat servisinin bazı Arap ve İslam ülkelerinden topladığı istihbaratı CIA’ya ve İsrail’e aktardığını söyledi.

     

    Bazı Filistinli yetkililerin ve komutanların cinsel ilişkilerini ve ahlaki skandallarını videoya çeken özerk yönetim istihbarat servisinin bu görüntüleri şantaj amaçlı olarak kullandığını da belirten el-Haya, el-Fetih içinde Hamas liderlerini ve komutanlarını izleyen darbeci bir grubun varlığından söz etti.

     

    İsrail’in Hamas’ın Gazze’de büyük bir istihbarat hazinesi ele geçirdiğine dair açıklamalarının doğru olduğunu belirten Hamas yetkilisi, ellerinde binlerce belge olduğunu ve bunları Filistin yargısına ve Gazze’deki olayları araştıracak Arap Soruşturma komitesine vereceklerini söyledi.