Salih, el-Mutlak’tan, Halkın, Mücahitleri, örgüt" /> Salih, el-Mutlak’tan, Halkın, Mücahitleri, örgüt" /> Salih el-Mutlak’tan Halkın Mücahitleri örgüt" /> Salih el-Mutlak’tan Halkın Mücahitleri örgüt" /> Salih el-Mutlak’tan Halkın Mücahitleri örgüt" /> Salih el-Mutlak’tan Halkın Mücahitleri örgüt"> Salih, el-Mutlak’tan, Halkın, Mücahitleri, örgüt">

Salih el-Mutlak’tan Halkın Mücahitleri örgüt

Salih el-Mutlak’tan Halkın Mücahitleri örgüt"> img
Salih el-Mutlak’tan Halkın Mücahitleri örgüt YDH

YDH-Irak Diyalog Cephesi Lideri Salih el-Mutlak, İran karşıtı Halkın Mücahitleri örgütünün Irak’tan çıkarılmasına karşı çıktı.




YDH-Irak Diyalog Cephesi Lideri Salih el-Mutlak, İran karşıtı Halkın Mücahitleri örgütünün Irak’tan çıkarılmasına karşı çıktı.

 

Irak parlamentosunda 11 sandalyeye sahip olan Irak Diyalog Cephesi’nin lideri olan Salih el-Mutlak, İran karşıtı Halkın Mücahitleri örgütü ile ilgili olarak “yaptıklarını bilmeksizin onların terörist örgütler listesine alınması onlara yapılmış bir zulümdür” dedi.

 

Salih el-Mutlak’la birlikte Ürdün’de ikamet eden Irak Uzlaşma Cephesi Liderlerinden Halef Ulyan da Brüksel ziyareti sırasında Halkın Mücahitleri’nin Iraklı Sünni gruplarla birlikte İran’a karşı mücadele ettiğini belirterek bu grubun terörist örgütler listesinden çıkarılmasını istemişti.

 

Irak hükümeti, Halkın Mücahitleri örgütünü terörist örgütler listesine alarak Irak’ın iç. İşlerine karıştığını belirttiği örgütten Irak topraklarını terk etmesini istiyor.

 

İran Irak savaşı sırasında Saddam Hüseyin tarafından desteklenen Halkın Mücahitleri örgütünün, Saddam rejiminin devrilmesinden sonra eski rejimin askeri ve istihbarat unsurlarıyla birlikte terör ve sabotaj eylemleri düzenledikleri belirtiliyor.

 

Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, Irak’ta terörist örgütler listesinde yer alan Halkın Mücahitleri örgütünün Irak’ı terk etmesi gerektiğini belirterek örgüt mensuplarından İran’a ya da başka bir ülkeye gitme konusunda tercihte bulunmalarını istedi.