Celal, Talabani, Adil, Abdülmehdi’nin, istifasını, kabul, etmedi, Celal, Talabani, Adil, Abdülmehdi’nin, istifasını, kabul, etmedi, Celal Talabani Adil Abdülmehdi’nin istifasını kabul etmedi Celal Talabani Adil Abdülmehdi’nin istifasını kabul etmedi Celal Talabani Adil Abdülmehdi’nin istifasını kabul etmedi Celal Talabani Adil Abdülmehdi’nin istifasını kabul etmedi Celal, Talabani, Adil, Abdülmehdi’nin, istifasını, kabul, etmedi,

Celal Talabani Adil Abdülmehdi’nin istifasını kabul etmedi Celal Talabani Adil Abdülmehdi’nin istifasını kabul etmedi img
Celal Talabani Adil Abdülmehdi’nin istifasını kabul etmedi YDH

YDH-Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi’nin istifa ettiği, fakat Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin bu istifayı kabul etmediği doğrulandı.




YDH-Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi’nin istifa ettiği, fakat Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin bu istifayı kabul etmediği doğrulandı.

 

Irak’ın resmi gazetesi es-Sabah, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin Birleşik Irak İttifakı’nın önde gelen isimlerinden Adil Abdülmehdi’nin istifasını kabul etmediğini yazdı.

 

Birleşik Irak İttifakı’nın etkili isimlerinden Celaleddin es-Sagir de bu haberi doğrulayarak Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı adil Abdülmehdi’nin Samerra’daki Askeriyeyn türbesine yönelik saldırıdan üzerine güvenlik yetkililerinin çalışmalarından memnun olmadığını söyledi.

 

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi’nin güvenlik yetkililerinin durumundan rahatsız olduğunu belirten Şeyh Celaleddin es-Sagir, Abdülmehdi’nin bu tutumunun Birleşik Irak İttifakı ile ilişkileri konusunda hiçbir sıkıntının olmadığını, ilişkilerin geçmişte olduğu düzeyde yürüdüğünü belirtti.

 

Birleşik Irak İttifakı milletvekillerinden Kasım Davud da Abdülmehdi’nin istifasının ardında başka bir sebep aranmasının yanlış olduğunu belirterek bu durumun tamamen Askeriyeyn türbesine yapılan saldırıyla ilgili olduğunu söyledi.

 

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi, geçtiğimiz cuma günü kılınan cuma namazı sırasında bir konuşma yaparak kutsal mekanlara yönelik saldırıları önleyemedikleri için kendileri de dahil olmak üzere tüm yetkililerin kusurlu olduğunu söylemişti.

 

Abdülmehdi’nin bu konuşmasının ardından görevinden istifa ettiği yönünde haberler çıkmış, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’ye yakın kaynaklar istifa haberini yalanlamıştı.