• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Filistin İslami Cihat Örgütü Lideri Ramazan Abdullah Şallah, Hamas liderliğindeki hükümetin Filistin halkının verdiği bilinçli oylarla iktidara geldiğini söyledi.




    YDH-Filistin İslami Cihat Örgütü Lideri Ramazan Abdullah Şallah, Hamas liderliğindeki hükümetin Filistin halkının verdiği bilinçli oylarla iktidara geldiğini söyledi.

     

    Londra’dan yayın yapan Şarku’l- Evsat gazetesine bir demeç veren İslami Cihat Lideri ramazan Abdullah Şallah, Hamas hükümetinin Filistin halkının verdiği bilinçli oylarla iktidara geldiğini belirterek halen yaşanan bunalımın iktidar düşkünlerinin baskılarıyla İsrail’in kuşatmasından kaynaklandığını söyledi.

     

    Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ı ABD ve İsrail’in tuzağına düşmemesi konusunda uyaran Şallah, Abbas’ı Hamas’la diyaloga çağırdı.

     

    Hamas ve el-Fetih arasında yaşanan bunalım konusunda attıkları adımlara da değinen İslami Cihat Lideri, bunun bir arabuluculuk girişimi olmadığını belirtti ve “İslami Cihat’ın adımlarını bir arabuluculuk olarak niteleyemeyiz; çünkü biz arabulucu değiliz, biz Filistin’in kaderine ortağız, her iki tarafın da en kısa zamanda uzlaşmasını istiyoruz” dedi.

     

    “Biz Hamas’tan direnişi azaltmasını istemiyoruz, eğer uzlaşma sağlanmıyorsa Hamas direnişe geri dönmelidir. Bir ulusal çerçeve oluşturulmalı ve Filistin meselesi bu isme ve ilkeye döndürülmelidir. Çünkü biz Filistin Ulusal Kurtuluş aşamasındayız” diyen Şallah, Filistin seçimlerine katılmayışlarının sebebini de şöyle açıkladı: “Direnişle Özerk Yönetim’i bütünleştirmek mümkün değildir. Çünkü Özerk Yönetim işgalciler tarafından oluşturulmuştur. Özerk Yönetim, Filistinlilerin çaba göstererek elde ettiği bir kazanım değildir. Bu yüzden de biz en baştan söyledik. Biz bu yönetime giremeyiz.”

     

    Hamas’ın seçimlere girişini de değerlendiren Şallah: “Hamas’taki kardeşlerimiz, seçime katılmaya hazırdı ve bunu da yaptı. Filistin halkı da Hamas’ın direniş için olduğunu ve İsrail’i tanımadığını bildiği için Hamas’ı seçti. Hamas bu yüzden büyük bir çoğunlukla zafer kazandı; ama maalesef iktidardakiler bu zaferi kabul etmedi. Hamas hükümeti baskılar ve kuşatmalar altında bugünkü bunalım patlak verinceye kadar yoluna devam etti” diye konuştu.