• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Özerk Yönetimin Gazze’deki binalarında ve yerlerinde patlayıcı yüklü araçlar, cephanelikler ve toplu mezarlar bulunduğu açıklandı.




    YDH-Özerk Yönetimin Gazze’deki binalarında ve yerlerinde patlayıcı yüklü araçlar, cephanelikler ve toplu mezarlar bulunduğu açıklandı.

     

    Şarku’l- Evsat gazetesine açıklamalarda bulunan Hamas hükümetinin Dışişleri Bakanı Mahmud ez-Zahhar, Hamas tarafından kontrol altına alınan Özerk Yönetim’e ait güvenlik merkezlerinde 50 tane patlayıcı yüklü araç bulduklarını açıkladı.

     

    Özerk yönetime ait güvenlik merkezlerinden toplu mezarların ve cephaneliklerin de ele geçirildiğini belirten Zahhar, toplu mezarların ve silahların Sudaniye bölgesindeki Muhammed Dahlan’a bağlı Önleyici Güçlerin karargahlarında bulunduğunu açıkladı.

     

    Özerk Yönetim güvenlik servislerinin şantajlarına da örnek veren Zahhar, bakanlardan birinin kızının çekilen uygunsuz görüntülerinin babasına karşı şantaj malzemesi olarak kullanıldığını belirtti.

     

    Güvenlik servislerinin silah ve uyuşturucu kaçakçılarını koruduğuna ve desteklediğine dair belgeler de ele geçirdiklerini belirten Zahhar, Hamas’ın Özerk Yönetim Lideri’nin karargahı olan el-Muntedi adlı binayı başlangıçta ele geçirmeyi düşünmediğini; ama buranın el-Fetih mensuplarınca bir işkencehane ve zindan haline getirilmesi üzerine burayı da kontrol etme kararı verdiğini söyledi.