• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Liderliğini Abdülaziz el-Hekim’in Yaptığı Irak Yüksek İslami Konseyi, hükümeti ve meclisi desteklemek üzere yeni bir dörtlü ittifak kurduklarını açıkladı.




    YDH-Liderliğini Abdülaziz el-Hekim’in Yaptığı Irak Yüksek İslami Konseyi, hükümeti ve meclisi desteklemek üzere yeni bir dörtlü ittifak kurduklarını açıkladı.

     

    Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Irak İslami Yüksek Konseyi Sözcüsü Hamid Mualla es-Saidi, dört partiden oluşan yeni bir ittifak kurduklarını açıklayarak ittifakı Irak Yüksek İslami Konseyi, Dava Partisi, Kürdistan demokrat partisi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin oluşturduğunu belirtti.

     

    Yeni ittifakın amacının hükümeti ve meclisi desteklemek olduğunu belirten Saidi, kapılarının diğer siyasi gruplara da açık olduğunu söyledi.

     

    Yeni Irak’a inanan Sünni siyasi grupların da buna katılımının zaruretine değinen Saidi, Tarık Haşimi liderliğindeki Hizb-i İslami’nin ve meclis dışındaki bazı Sünni şahsiyetlerin de buna katılabileceklerini söyledi.

     

    Irak parlamentosundaki Kürdistan İttifakı milletvekillerinden Mahmud Osman da Sünni Arapların ve diğer grupların da bu yeni ittifaka katılması gerektiğini söyledi.

     

    Kürtlerin Hizb-i İslami ve İyad Allavi liderliğindeki el-Irakıye grubu ile yeni ittifaka katılmaları konusunda temaslarını sürdürdüğünü belirten Osman, Kürt ittifakının Sadr grubuyla Fazilet partisini bu ittifakın dışında tutmayı tercih ettiğini belirtti.

     

    Sadr hareketi sözcülerinden salah el-Ubeydi ise yeni ittifakın diğer siyasi grupların dışlanmasına sebep olacağını belirtti ve Sadr grubunun şu an herhangi bir yeni ittifak içine girmeyi düşünmediğini söyledi.