• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Filistin İslami Cihat örgütü Lideri Ramazan Abdullah Şallah, Hamas’ın bozulan imajını düzeltmesi için çaba göstermesi gerektiğini belirtti.




    YDH-Filistin İslami Cihat örgütü Lideri Ramazan Abdullah Şallah, Hamas’ın bozulan imajını düzeltmesi için çaba göstermesi gerektiğini belirtti.

     

    Mısır’da yayınlanan el-Ehram gazetesine bir demeç veren Filistin İslami Cihat Örgütü Lideri Ramazan Abdullah Şallah, Hamas güçlerinin Gazze’de Özerk Yönetim Lideri Mahmud Abbas’ın bürosuna ve Yaser Arafat’ın evine saldırmasının yanlış bir hareket olduğunu belirterek bundan en çok Hamas’ın zarar gördüğünü söyledi ve Hamas’ın bozulan imajını düzeltmesi gerektiğini ifade etti.

     

    Yapılan bu yanlış hareketlerin Hamas liderleri tarafından da doğru bulunmadığına inandığını belirten Şallah, “Hamas Gazze’ye hükmetmek istemiyor, ama önemli olan bu bölgedeki yönetimin kime bırakılacağıdır. Çünkü Gazze’de Özerk Yönetim’in hiçbir yetkilisi bulunmuyor. Şu an yaşananlar Hamas aleyhine yürütülen bir propaganda savaşıdır” dedi.

     

    Filistin’de yaşanan her türlü iç çatışmaya karşı olduklarını belirten Şallah, tüm Filistinli grupların Filistin ideallerini koruma yönünde çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

     

    El-Fetih’in de Hamas’ın da yanlışlar yaptığını belirten Şallah, artık Filistinliler arasında yeni bir uzlaşma ve anlaşma kapısının açılması gerektiğini söyledi.

     

    Hamas’ın artık siyasi süreç içerisinde yer alamayacağını da öne süren Şallah, “Hamas’a direnişe geri dönerek bu maceraya son vermesini tavsiye ediyorum” dedi.

     

    Hamas’la İsrail’e yönelik roket saldırılarının durdurulması konusunda anlaşma yaptıkları yönündeki haberleri de yalanlayan Şallah, ateşkesin ancak karşılıklı olması durumunda korunabileceğini belirtti ve İsrail’in yaptığı saldırılara cevap vermeyi sürdüreceklerini belirtti.