Maliki, Sadr, kenti, saldırısı, konusunda, ABD’de" /> Maliki, Sadr, kenti, saldırısı, konusunda, ABD’de" /> Maliki Sadr kenti saldırısı konusunda ABD’de" /> Maliki Sadr kenti saldırısı konusunda ABD’de" /> Maliki Sadr kenti saldırısı konusunda ABD’de" /> Maliki Sadr kenti saldırısı konusunda ABD’de"> Maliki, Sadr, kenti, saldırısı, konusunda, ABD’de">

Maliki Sadr kenti saldırısı konusunda ABD’de

Maliki Sadr kenti saldırısı konusunda ABD’de"> img
Maliki Sadr kenti saldırısı konusunda ABD’de YDH

YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, ABD’nin 26 kişinin ölümüyle sonuçlanan Bağdat’ın Sadr kentine yönelik saldırısı konusunda ABD’den açıklama istedi.




YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, ABD’nin 26 kişinin ölümüyle sonuçlanan Bağdat’ın Sadr kentine yönelik saldırısı konusunda ABD’den açıklama istedi.

 

Irak’ta baş komutanlık yetkisini de uhdesinde bulunduran Başbakan Maliki, bir bildiri yayınlayarak “Irak hükümeti, çok uluslu güçlerin Irak güvenlik güçleri komutanlığından izin almaksızın ve Irak güvenlik güçleriyle koordinasyon kurmaksızın yaptığı askeri operasyonu kabul edilemez olarak görmektedir” ifadesine yer verdi.

 

Başbakan Maliki, yayınladığı bildirisinde ABD’den bu sabah Sadr kentinde yapılan operasyon konusunda açıklama istedi.

 

Bildiride “hükümet, Irak özel kuvvetlerinin Irak askeri komutanlığının izni olmaksızın askeri operasyon düzenlemesine izin vermemektedir, bu güçlerin üstlerinin emrine bağlı kalmaları gerekmektedir. Emirlere uymayan herkes, yasalarla ve yargıyla karşı karşıya kalacaktır” denildi.

 

ABD ordusu, Irak özel kuvvetleriyle birlikte Sadr kentinde operasyon yaptıklarını ve 26 kişiyi öldürüp 17 kişiyi de yaraladıklarını açıklamıştı.