Hükümet, yanlısı, milisler, Filistin, mülteci, ka" /> Hükümet, yanlısı, milisler, Filistin, mülteci, ka" /> Hükümet yanlısı milisler Filistin mülteci ka" /> Hükümet yanlısı milisler Filistin mülteci ka" /> Hükümet yanlısı milisler Filistin mülteci ka" /> Hükümet yanlısı milisler Filistin mülteci ka"> Hükümet, yanlısı, milisler, Filistin, mülteci, ka">

Hükümet yanlısı milisler Filistin mülteci ka

Hükümet yanlısı milisler Filistin mülteci ka"> img
Hükümet yanlısı milisler Filistin mülteci ka YDH

YDH-Lübnan hükümeti yanlısı milisler, Trablus kenti yakınlarındaki el-Beddavi Filistin mülteci kampında protesto gösterisi düzenleyen Filistinlilerin üzerine ateş açtı.




YDH-Lübnan hükümeti yanlısı milisler, Trablus kenti yakınlarındaki el-Beddavi Filistin mülteci kampında protesto gösterisi düzenleyen Filistinlilerin üzerine ateş açtı.

 

Fethu’l- İslam militanlarıyla yaşanan çatışmalardan dolayı Nehru’l- Barid kampından, Trablus yakınlarındaki el-Beddavi Filistin mülteci kampına yerleştirilen Filistinli mülteciler, bir an önce yerlerine geri dönmek talebiyle gösteri düzenlemişti.

 

El-Beddavi mülteci kampında düzenlenen gösteriye katılan Ahmed Cibril liderliğindeki Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi örgütüne mensup bir Filistinli, hükümet yanlısı milislerin göstericiler üzerine ateş açtığını belirtti.

 

Açılan ateşle yaralanan Filistinli, Nehru’l- Barid mülteci kampında yaşayan Filistinlilerin 40 gündür evlerinden uzak yaşamak zorunda kaldığını, her şeylerini kaybeden bu insanların bir an önce evlerine dönmek istediklerini ifade etmek için gösteri düzenlediklerini belirterek göstericilerin orduya ait bir kontrol noktasına geldikleri sırada hükümet yanlısı milislerin ateşiyle karşılaştıklarını söyledi.

 

Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi örgütü, açılan ateş sonucu 3 kişinin öldüğünü 50 kişinin de yaralandığını belirterek Filistinli mültecilere yönelik bu saldırıdan Lübnan hükümetini sorumlu tuttuklarını açıkladı.