• 07/06/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Lübnan’daki Birleşmiş Milletler barış koruma gücü UNIFIL’in siyasi sorumlusu Milos Strugar, Hizbullah’la ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyledi.




    YDH-Lübnan’daki Birleşmiş Milletler barış koruma gücü UNIFIL’in siyasi sorumlusu Milos Strugar, Hizbullah’la ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyledi.

     

    El-Menar televizyonunun haberine göre 1701 sayılı BM kararının ardından güney Lübnan’a yerleşen UNIFIL’in geçen bir yıllık sürede Hizbullah’la son derece iyi ilişkiler içinde bulunduğunu belirten Strugar, “Hizbullah UNIFIL’in faaliyet gösterdiği bölgedeki en önemli taraflardan biridir. UNIFIL ile Hizbullah birçok bölgede geniş çaplı bir işbirliği yapıyor. Biz bölgedeki başarımız açısından Hizbullah’la işbirliğini çok önemli görüyoruz ve ilişkileri geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

     

    İsrail’in hava sahası ihlallerine de değinen Strugar, İsrail’in Lübnan hava sahasını ihlal etmesinin 101 sayılı ateşkes kararına da Lübnan’ın ulusal egemenliğine de aykırı olduğunu belirtti.

     

    Bazı BM temsilcileriyle BM Genel Sekreteri’nin İsrail’in hava sahası ihlallerinden duyduğu kaygıyı dile getirdiğini ve İsrail’den bu ihlallere son vermesini istediğini de belirten Strugar, kendilerinin de yapılan ihlalleri BM’ye rapor ettiklerini ifade etti.

     

    Bazı yayın kuruluşlarının Litani nehri ile BM güçlerinin bulunduğu mavi hat arasında silahlı kişilerin bulunduğu ve buradan silah kaçakçılığı yapıldığı yönündeki iddialarına da değinen Strugar, kendilerinin şimdiye kadar böyle bir istihbarat almadıklarını belirtti.

     

    

    Makaleler

    Güncel