Sadr, grubu:, Bizim, açımızdan, Maliki, hükümetin" /> Sadr, grubu:, Bizim, açımızdan, Maliki, hükümetin" /> Sadr grubu: Bizim açımızdan Maliki hükümetin" /> Sadr grubu: Bizim açımızdan Maliki hükümetin" /> Sadr grubu: Bizim açımızdan Maliki hükümetin" /> Sadr grubu: Bizim açımızdan Maliki hükümetin"> Sadr, grubu:, Bizim, açımızdan, Maliki, hükümetin">

Sadr grubu: Bizim açımızdan Maliki hükümetin

Sadr grubu: Bizim açımızdan Maliki hükümetin"> img
Sadr grubu: Bizim açımızdan Maliki hükümetin YDH

YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Sadr grubunu şiddetten uzak durmaya çağıran sert açıklamalarına Sadr grubu mensuplarından da aynı sertlikte cevap geldi.




YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Sadr grubunu şiddetten uzak durmaya çağıran sert açıklamalarına Sadr grubu mensuplarından da aynı sertlikte cevap geldi.

 

Mukteda Sadr’ın yardımcılarından Ahmed eş-Şeybani, Kufe camiindeki cemaat imamları toplantısında “Nuri el-Maliki hükümetinin işi bizim açımızdan da işgal güçleri açısından da bitmiştir” dedi.

 

Maliki hükümetinin işinin bittiğini ve birkaç gün içerisinde hükümetin fiilen sona ereceğini öne süren Şeybani, işgal güçlerinin bu meseleyi Başbakan Maliki’ye de bildirdiğini ifade etti.

 

Maliki’nin kendilerinin desteğiyle iktidara geldiğini belirten Şeybani Başbakan Maliki’nin hükümeti sürdürebilmek ve işgalcilerin hoşnutluğunu kazanmak için Sadr grubunu tehdit ettiğini öne sürerek bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

Sadr grubunun resmi sözcüsü Salah el-Ubeydi de Başbakan Maliki’nin dün yaptığı açıklamaların Irak hükümetine ve işgalcilere Sadr grubuna saldırmaları için yeşil ışık yakmak anlamına geldiğini belirtti.

 

“Maliki’nin açıklamaları, işgal güçlerinin Sadr hareketine yönelik geniş çaplı saldırısının oluşturduğu zincirin bir halkasıdır” diyen Ubeydi, Maliki’nin kendisinin de haberdar olduğu iç ve dış güçlerin kurduğu komplodan hükümetini korumak ve onların hoşnutluğunu kazanmak için bu şekilde konuştuğunu söyledi.

 

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, dün yaptığı açıklamada Sadr hareketini ilk kez şiddette bulaşma konusunda eleştirmiş, Sadr grubundan siyasi süreçte kalıp kalmama konusunda kesin bir tercihte bulunmasını istemişti.

 

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile yaptığı görüşmeden sonra açıklamalarda bulunan Nuri el-Maliki, hem şiddet içerisinde hem de siyasi süreçte bulunulamayacağını belirtmişti.