Son Dakika
İnşa

Yerleşimciler, Mescid-i Aksa’daki baskınlarına yılın ilk gününden başladı

01 Ocak 2026 Bu sayfayı yazdır

Yerleşimci grupları, Cuma ve Cumartesi günleri hariç olmak üzere, sabah ve öğleden sonra iki vardiya halinde Mescid-i Aksa'yı hedef alan günlük baskınlarını sürdürüyor.

Yerleşimciler, Mescid-i Aksa’daki baskınlarına yılın ilk gününden başladı
Yerleşimciler, Mescid-i Aksa’daki baskınlarına yılın ilk gününden başladı YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Yerleşimci gruplar, yeni yıl boyunca düzenledikleri baskınlarla Mescid-i Aksa’nın kutsallığını hedef almaya devam ediyor.

Kudüs’teki kaynaklar, bu sabah onlarca yerleşimcinin İsrail işgal polisinin koruması altında Harem-i Şerif’in avlularına girerek provokatif eylemler gerçekleştirdiğini bildirdi.

Edinilen bilgilere göre yerleşimciler, sabah saatlerinde Muğrabi Kapısı’ndan içeri alınarak Kubbetü’s-Sahra önünde toplandı.

İşgal polisinin yoğun güvenlik yığınağıyla sağlanan koruma altında grup halinde hareket eden yerleşimciler, burada şarkılar söyledi ve halka açık Talmud ritüelleri yürüttü.

Haber içi

Mescid-i Aksa’da gün boyunca süren bu faaliyetler, yerleşimcilerin külliye içinde kışkırtıcı turlar düzenlemesiyle devam etti.

Kaynaklar, söz konusu eylemlerin mekânın zamansal ve mekânsal olarak bölünmesini dayatma girişimlerinin parçası olduğunu vurguladı.

Yerleşimci grupları, Cuma ve Cumartesi günleri hariç olmak üzere, sabah ve öğleden sonra iki vardiya halinde Mescid-i Aksa'yı hedef alan günlük baskınlarını sürdürüyor.

Bu düzenli baskınlar, ibadet özgürlüğünün ihlali ve kutsal mekânın statüsünün aşındırılması yönündeki endişeleri derinleştiriyor.

İlgili Haberler