Zamir: 2026 İsrail için güvenlik odaklı bir yıl olacak
İsrail, 2026 yılını güvenlik açısından belirleyici bir yıl olarak nitelendirirken, Hamas’ın silahsızlandırılmasının kesin ve vazgeçilmez bir hedef olduğunu açıkladı.
YDH- İsrail işgal ordusu Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Çarşamba günü Gazze’de askerleri ziyaret ederek, 2026 yılının İsrail güvenliği açısından kritik bir yıl olacağını bildirdi.
Zamir, Hamas’ın silahsızlandırılması konusundaki kararlılığın kesin olduğunu duyurdu.
Zamir'in açıklaması, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede Hamas’ın silahsızlandırılması konusunu gündeme getirmesinin hemen ardından geldi.
Zamir, “2026, İsrail devletinin güvenlik gerçekliğinin şekillendirilmesinde belirleyici bir yıl olacak. Hamas’ın silahlarından arındırılması konusundaki kararlılığımız kesin” ifadelerini kullandı.
İsrail’in, Hamas’ın askeri kapasitesini yeniden inşa etmesine izin vermeyeceğini de ekledi. Ancak Hamas, silahlarını teslim etmeyeceğini defalarca dile getirdi.
Ekim ayında imzalanan ateşkesin ikinci aşamasına göre İsrail, Gazze’deki bazı pozisyonlarından kademeli olarak çekilecek; karşılığında Hamas ise silahlarını bırakacak.
Ayrıca Filistin topraklarında geçici bir yönetim otoritesi kurulması ve uluslararası bir istikrar gücünün (ISF) konuşlandırılması planlanıyor.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026

