• 07/11/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’ın geçtiğimiz yıl yapılan savaşta kazandığı zaferin İsrail’in planlarını altüst ettiğini belirtti.




    YDH- Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’ın geçtiğimiz yıl yapılan savaşta kazandığı zaferin İsrail’in planlarını altüst ettiğini belirtti.

     

    Geçtiğimiz yıl yaşanan İsrail Hizbullah savaşının birinci yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İsrail’in bu savaşla Lübnan’daki Direniş’i yok ederek veya buradan sürerek Arap halklarını ve bölgeyi hedef almaya çalıştığını söyledi.

     

    Hizbullah’ın zaferinin İsrail’in planlarını boşa çıkardığını belirten Şeyh Naim Kasım, Lübnan’daki hükümet yanlılarının da savaşta Hizbullah’ın yenileceğini tahmin ettiklerini; fakat Hizbullah’ın zafer kazanması üzerine ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi.

     

    Lübnan içinde Hizbullah’ın kazandığı zaferi küçük ve önemsiz göstermeye yönelik çabaların bulunduğunu belirten Şeyh Naim Kasım, hükümet yanlılarının geniş halk desteğinden dolayı Hizbullah’a yönelik intikam girişimleri başlatamadığını ifade etti.

     

    Lübnan ulusal direnişinin eskisinden çok daha donanımlı ve hazırlıklı olduğunu da belirten Şeyh Naim Kasım, iç politikaya ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek cumhurbaşkanının parlamentonun üçte iki çoğunluğuyla seçilmesi gerektiğini söyledi.

     

    Hükümet yanlıları, cumhurbaşkanlığı seçiminde parlamentonun yüzde 51’inin oyunun yeterli sayılması gerektiğini  belirtiyor.

     

    Hizbullah yanlısı tutumlarıyla tanınan Cumhurbaşkanı Emil Lahud’un görev süresi 24 Kasımda sona erecek.

      

    

    Makaleler

    Güncel