İran genelindeki gösteriler sönüyor

img
İran genelindeki gösteriler sönüyor YDH

Tesnim ajansı, ülke genelindeki protesto gösterilerinin ilk günlere kıyasla üçte bir oranının altına düştüğünü ve durumun sakinleştiğini bildirdi.



YDH - İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim, ülke genelindeki protesto ve toplanmaların ilk günlere kıyasla üçte bir oranının altına düştüğünü bildirdi.

Ajansın muhabirlerine dayandırdığı haberde, sokaklardaki hareketliliğin son iki-üç gün içinde ülke genelinde düşüşe geçtiği ve durumun "tam sükunete" doğru ilerlediği belirtildi.

Tasnim, ilk protestoların ardından yabancı istihbarat servislerinin devreye girdiğini ve itirazları "kaos ve güvenlik sorunu" haline getirmeye çalıştığını kaydetti.

Haberde, mevcut durumda gerçekleşen dağınık toplanmaların, "halk tabanı olmayan, eğitimli ve şiddet yanlısı çok küçük çekirdek gruplar" tarafından organize edildiği ifade edildi.

ABD ve İsrail'e psikolojik savaş suçlaması

Ajans, ülkedeki durumun sakinleşmesi üzerine ABD yönetimi ve İsrail liderlerinin medya üzerinden harekete geçtiğini bildirdi.

Haberde, "Amerikalı yetkililer ve Siyonist rejim liderleri, son 48 saatte medya faaliyetleri ve psikolojik savaşla olayların düşüş trendini engellemeye çalışıyor" ifadeleri yer aldı.

Tasnim, ABD'li senatörlerin ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun açıklamalarındaki artışın bu stratejinin parçası olduğunu belirtti.

Güvenlik güçlerinden 600'den fazla yaralı

Haberde, "bazı göstericilerin dış unsurlar tarafından silahlandırıldığı" ifade edilirken, son günlerde yürütülen "ölüm projesinin" başarısız olduğu belirtildi.

Ajans, halkın göstericilere destek vermemesinin olayların yatışmasında önemli rol oynadığını yazdı.

Ajans, dün gece itibarıyla olaylarda 568 emniyet mensubu ve 66 Besic üyesinin yaralandığını duyurdu. Güvenlik güçlerinin halkı "isyancılardan" ayırmak için itidalli davrandığı ve bu nedenle zarar gördüğü kaydedildi.

Yaralanan güvenlik görevlileriyle ilgili detaylı istatistiklere de yer verilen haberde, iki personelin gerçek mermiyle, 152 personelin av tüfeğiyle ve 11 personelin bıçakla yaralandığı ifade edildi.

İlgili Haberler