• 07/12/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır  
    img
     YDH

    YDH-El Fetih liderlerinden ve FKÖ'nün siyasi büro başkanı Faruk Kaddumi, el-Kudsu’l Arabi gazetesine verdiği demeçte reforma gidilmemesi durumunda El Fetih'in bir bilinmeze doğru ilerlediğini söyledi.




    YDH-El Fetih liderlerinden ve FKÖ'nün siyasi büro başkanı Faruk Kaddumi, el-Kudsu’l Arabi gazetesine verdiği demeçte reforma gidilmemesi durumunda El Fetih'in bir bilinmeze doğru ilerlediğini söyledi.

     

    El-Fetih'in ulusal ve direnişçi ilkeler üzerinde yeniden yapılandırılması gerektiğini belirten Kaddumi, ortak bir siyasi program üzerinde anlaşmaya varılmalı, şeklinde konuştu.

     

    Filistin'deki olaylarla ilgili olarak Mahmud Abbas'ı suçlayan Kaddumi, Abbas'ın yolsuzluk yapanlara ve güç merkezlerine boyun eğdiğini savundu ve el-Fetih içerisindeki direnişçilerin hareketi ulusal ve demokratik ilkeler üzerinde yeniden yapılandırma konusunda kararlı olduğunu ifade etti.

     

    İsrailli yetkililerle yapılan görüşmeleri "pazarlık değil; başarısızlık ve acizliğin kamufle edilmesi" şeklinde nitelendiren Kaddumi, el-Fetih içerisinde Mahmud Abbas'ın başını çektiği silahlı direnişe karşı çıkan bir "pazarlıkçılar grubu"nun oluştuğunu söyledi.

     

    Oslo anlaşması sonrası yolsuzluğun yaygınlaştığını belirten Kaddumi, Özerk Yönetim'e bağlı olan özel kuvvetlerin el-Fetih ilkelerini bilmediğini; üyelerinin sokaktan toplandığını ve silahlandırıldığını söyledi. Kaddumi bu hem el-Fetih adına hem de Filistin halkı adına bir suçtu, şeklinde konuştu.