• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Resmi bir ziyaret için Suriye’de bulunan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Filistin İslami Cihat örgütü lideri ramazan Abdullah Şallah’la görüştü.




    YDH-Resmi bir ziyaret için Suriye’de bulunan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Filistin İslami Cihat örgütü lideri ramazan Abdullah Şallah’la görüştü.

     

    Filistin ulusal direnişini desteklemenin İslam Cumhuriyeti’nin görevi olduğunu belirten İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Filistinli grupların zaferi kazanmak için birlik ve beraberlik içinde baskılar karşı sabırla direnmeleri gerektiğini söyledi.

     

    Şallah’la görüşmesi sırasında “Filistin son derece hassas bir dönemden geçmektedir, Allah’a tevekkülle ve bilinçli bir şekilde İslam yurdunu ve Muhammedi İslam’ı korumanın zamanı gelmiştir” dedi.

     

    İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin halkını destekleme konusunda hiçbir çabayı esirgemediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Filistin’i desteklemeyi bir yükümlülük olarak gördüklerini belirtti.

     

    İsrail’in son yıllarda büyük yenilgiler aldığını belirten Ahmedinejad, “Siyonist rejim, heybetini ve varoluş felsefesini yitirmiştir. Bu yüzden de heybetini tekrar kazanmak ve yenilgisini telafi etmek istemektedir” dedi.

     

    Filistin’de son dönemde yaşanan bazı fitne olaylarının İsrail’e ait bir plan olduğunu söyleyen Ahmedinejad, “Elbette Siyonistlerin hedeflerine ulaşmak için fazlaca bir zamanı kalmamıştır, onlar Filistin meselesini kendi bakış açılarına göre bir an önce çözmek istemektedir, bu yüzden de bölgede bir sürü komplolar düzenlemeye çalışmaktadır” dedi.

     

    Filistinli gruplar arasında birlik ve beraberliğin önemine de dikkat çeken Ahmedinejad, “zafer için çok fazla güce ihtiyacımız yok, ihlas ve birlik ve beraberlik zaferi getirir” dedi.

     

    Filistin İslami Cihat örgütü Lideri Ramazan Abdullah Şallah da Filistin’de yaşanan gelişmelerle ilgili bir rapor sunarak İran’dan Arap ve İslam ülkelerinin yardımıyla Filistin’de yaşanan iç çatışmaların durdurulması ve İslami bir direniş cephesinin kurulması konusunda çaba göstermesini istedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel