Washington-Tahran hattında ilk ateş
Arap Denizi'nde seyreden USS Abraham Lincoln uçak gemisi görev grubu, İran'a ait bir keşif İHA'sını düşürerek bölgedeki askeri gerilimi tırmandırdı.
YDH- Arap Denizi'nin kuzeyindeki sularda seyreden ABD Donanması'na ait USS Abraham Lincoln uçak gemisi görev grubu, İran’a ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdü.
Bir ABD yetkilisi Reuters'a şunu bildirdi:
Bir ABD F-35 savaş uçağı, Arap Denizi'nde ABD uçak gemisi Abraham Lincoln'e yaklaşan bir İran yapımı Şahid-129 insansız hava aracını düşürdü.''
Gemideki hava savunma sistemleri tarafından hedef alınan platformun ilk önce Muhacir-6 tipi bir keşif İHA'sı olduğu iddia edilmişti.
Uluslararası kaynaklara göre, İran, USS Abraham Lincoln’ü izlemek üzere derhal başka bir insansız hava aracını bölgeye gönderdi.
Olayın, İran Devrim Muhafızları’nın Hürmüz Boğazı çevresinde gerçekleştirdiği askeri tatbikatlar ve bölgedeki uçak gemisi varlığına yönelik karşılıklı restleşmelerin yaşandığı bir dönemde gerçekleşmesi dikkat çekti.
Angajmanın yaşandığı koordinatların İran’ın stratejik güvenlik kuşağına yakınlığı, bölgedeki askeri hareketliliği en üst seviyeye çıkardı.
İlgili Haberler
İran, ABD'ye ait MQM-170 tipi İHA'yı ele geçirdi
30 Ekim 2026 22:13
İranlı general: Ensarullah 12 yıllık savaşta askerî dengeleri değiştir…
30 Ekim 2026 20:57
ABD, seçim öncesi İran’ı vurabilir mi?
30 Ekim 2026 20:13
Tahran Cuma İmamı: Nükleer doktrinin gözden geçirilmesi ulusal bir tal…
30 Ekim 2026 19:57
