İslamabad’daki camii katliamında hayatını kaybedenler defnedildi
İslamabad’daki Hatice el-Kübra Camii'ne düzenlenen, IŞİD’in üstlendiği intihar saldırısında hayatını kaybeden 31 kişi, kitlesel cenaze törenleriyle son yolculuğuna uğurlandı.
YDH- Pakistan’ın başkenti İslamabad, Cuma günü Hatice el-Kübra Camii ve Hüseyniye kompleksine düzenlenen kanlı intihar saldırısında hayatını kaybeden 31 kurban için düzenlenen cenaze törenlerine sahne oldu.
Binlerce kişinin katıldığı törenlerde, kurbanların cenaze namazları polis ve özel kuvvetlerin geniş güvenlik önlemleri aldığı meydanlarda kılındı.
Halk arasında yeni saldırı ihtimaline karşı endişe hakimken, İslamabad sokaklarında sıkı denetimler sürüyor.
Cuma günü gerçekleşen saldırıda, cami kompleksine giren silahlı bir saldırganın ateş açtıktan sonra üzerindeki bombayı patlatması sonucu kendisiyle birlikte 31 sivil yaşamını yitirmiş, 170’ten fazla kişi de yaralanmıştı.
Terör örgütü IŞİD, Telegram üzerinden yaptığı açıklamayla saldırının sorumluluğunu üstlendiğini duyurdu.
İlgili Haberler
Seul, deniz gücünü Hürmüz’e yakın bölgelere genişletiyor
05 Kasım 2026 11:40
İran ile ABD arasında yeni arabuluculuk için Çin devreye giriyor
02 Kasım 2026 19:30
Çin, hayalet İHA'sını ilk kez amfibi gemiden uçurdu
30 Ekim 2026 23:19
Pakistan: İran’ın Mekke Anlaşması’na katılmasına engel yok
30 Ekim 2026 22:54

