El-Cezire:, Maliki, İran’dan, güvenlik, politika" /> El-Cezire:, Maliki, İran’dan, güvenlik, politika" /> El-Cezire: Maliki İran’dan güvenlik politika" /> El-Cezire: Maliki İran’dan güvenlik politika" /> El-Cezire: Maliki İran’dan güvenlik politika" /> El-Cezire: Maliki İran’dan güvenlik politika"> El-Cezire:, Maliki, İran’dan, güvenlik, politika">

El-Cezire: Maliki İran’dan güvenlik politika

El-Cezire: Maliki İran’dan güvenlik politika"> img
El-Cezire: Maliki İran’dan güvenlik politika YDH

YDH-Katar’dan yayın yapan el-Cezire televizyonu, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin güvenlik politikaları konusunda İran’dan destek aldığını belirtti.




YDH-Katar’dan yayın yapan el-Cezire televizyonu, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin güvenlik politikaları konusunda İran’dan destek aldığını belirtti.

 

Resmi bir ziyaret için İran’a giden Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Tahran ziyaretini değerlendiren el-Cezire televizyonu, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın “İran ve Irak bölge barışı ve istikrarı konusunda ağır bir sorumluluk taşıyor” dediğini duyurdu.

 

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın “Bölgede, özellikle de Irak’taki durum son derece hassastır ve Tahran, bölgenin geleceğinin Iraklıların zaferine bağlı olduğuna inanıyor” şeklindeki sözlerini aktaran el-Cezire televizyonu, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin İslam İnkılabı Rehbei Ayetullah Hamenei tarafından da kabul edileceğini belirterek İran tarafının Irak’taki güvenlik sorunlarının çözümü konusunda Irak hükümetine yardımcı olacağı mesajını verdiğini duyurdu.

 

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin İran’ın başta güvenlik sorunları olmak üzere Irak’taki meselelerin çözümü konusunda oynadığı yapıcı rolden dolayı İranlılara teşekkür ettiğini belirten el-Cezire, Irak Başbakanı Nuri el Maliki’nin iki ülke arasında yapılan anlaşmaların çok yakında hayata geçirileceğini belirtti.

 

İran’la Irak arasında geçtiğimiz kasım ayında eğitim, sanayi alanında işbirliği ve Basra ile Bender Abbas kentleri arasına petrol boru hattının döşenmesi konularında anlaşmalar imzalanmıştı.