Rodriguez: Nicolas Maduro halen ülkenin meşru devlet başkanıdır

img
Rodriguez: Nicolas Maduro halen ülkenin meşru devlet başkanıdır YDH

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, ülkenin ABD tarafından yönetildiği iddialarını reddederek anayasal yetkiyle görevini sürdürdüğünü açıkladı.




YDH - Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, ülkenin ABD tarafından yönetildiği yönündeki iddiaları yalanlayarak ülkeyi mevcut anayasa hükümleri uyarınca yönettiğini belirtti.

Dün NBC News kanalına mülakat veren Rodriguez, devlet başkanlığı görevlerini geçici lider sıfatıyla ve anayasal yetkiyle devraldığını kaydetti.

ABD'nin Venezuela yönetiminde söz sahibi olduğu iddialarına yanıt veren Rodriguez, "Size şunu söyleyebilirim; anayasanın açıkça öngördüğü şekilde Venezuela Cumhuriyeti'nin başındayım" diye konuştu.

Görev süresindeki yoğunluğa dikkat çeken Rodriguez, "Çalışmalarım oldukça yoğun ve çok meşgulüm. Bunun son derece zor bir görev olduğunu söyleyebilirim; günü gününe, adım adım ilerliyoruz" ifadesini kullandı.

Maduro'nun meşruiyeti korunuyor

Rodriguez, 3 Ocak tarihinde ABD ordusu tarafından kaçırılarak alıkonulan Nicolas Maduro'nun durumuna da değindi. Geçici Başkan, Maduro'nun halen Venezuela'nın meşru devlet başkanı olduğunu vurguladı.

Washington ile ilişkilere dair açıklamalarda bulunan Rodriguez, ABD'ye ziyaret gerçekleştirmesi yönünde bir davet aldığını açıkladı. İlişkilerde belirli bir iş birliği seviyesine ve ilerlemeye ulaşıldığında Washington'a gitmeyi değerlendirdiğini belirten Rodriguez, diplomatik temasların seyrine işaret etti.

Machado'nun dönüşü için yargı süreci mesajı

Nobel Barış Ödülü sahibi muhalif lider Maria Corina Machado'nun ülkeye dönme ihtimalini değerlendiren Rodriguez, Machado'nun hukuki sorumluluklarına dikkat çekti.

Rodriguez, "Hayatı hakkında neden bu kadar gürültü koparıldığını anlamıyorum. Ülkesine dönmesi durumunda Venezuela'da hesap vermesi gerekecek" dedi.

Machado'nun geçmişteki faaliyetlerini eleştiren Rodriguez, muhalif liderin askeri müdahale taleplerini, yaptırım çağrılarını ve ocak başında yaşanan gelişmelere yönelik destekleyici tavrını yargı önünde açıklamak zorunda kalacağını ifade etti.



Makaleler

Güncel