Sanaa: Askeri maceranın bedeli ağır olur
Sana’a yönetimi, Yemen’e yönelik olası yeni bir askeri müdahaleye karşı “tam hazırlık” mesajı verirken; Suudi Arabistan’ı on yıllık savaş ve ablukanın baş sorumlusu ilan etti.
YDH- Sana'a hükümetinin geçici başkanı Muhammed Miftah, Yemen’in savunma kapasitesine ve kararlılığına dikkat çekerek hem ülke içindeki işbirlikçi çevrelere hem de dış aktörlere yönelik kritik bir uyarıda bulundu.
Yemen’e karşı girişilecek herhangi bir yeni askeri maceranın veya saldırganlığın ağır sonuçları olacağını hatırlatan Miftah, "Biz tamamen hazırız ve her türlü müdahaleye karşı yüzleşmeye hazırız" ifadelerini kullanarak savunma doktrinlerinin netliğini ortaya koydu.
Suudi rejimini on yılı aşkın süredir Yemen halkına yönelik sürdürülen askeri saldırganlık ve ağır ablukanın sonuçlarından tamamen sorumlu tuttuğunu belirten Miftah, on yıldır devam eden bu sürecin doğurduğu vahşet ve yıkımın baş sorumlusunun Riyad yönetimi olduğunu açıkça vurguladı.
Siyasal ve toplumsal değerler üzerinden de değerlendirmelerde bulunan Miftah, son dönemde bölgede tartışılan normalleşme süreçlerine değindi.
Hoşgörü kavramının, işlenen suçlar ve halkın çektiği acılarla eşdeğer tutulmasının büyük bir yanılgı olduğunu belirten Miftah, suçun meşrulaştırılmasına yönelik yaklaşımları eleştirdi.
Bölgesel güvenliğin ancak caydırıcılıkla sağlanabileceğini vurgulayan geçici başkan; devam eden katliamların ve kutsal mekanların tahrip edilmesinin tüm insanlığın geleceğini tehdit eden "büyük bir felaket" olduğunu söyledi.
Filistin’de bugün tanık olunan trajedinin, eğer durdurulmazsa yarın başka halkları ve ülkeleri de doğrudan etkileyeceğinin altını çizdi.
Açıklamasının sonunda Filistin meselesine özel bir parantez açan Muhammed Miftah; Siyonist-Amerikan saldırganlığına karşı Filistin halkı ve bölgedeki tüm direniş yanlısı halklarla tam bir dayanışma ve omuz omuza duruş sergilediklerini yineledi.
İlgili Haberler
Yemen, Taiz’de Suudi destekli güçlerin sürpriz saldırısını püskürttü
24 Ekim 2026 20:04
Yemen’den Arabistan’ın kalbine yedi stratejik operasyon
24 Ekim 2026 19:20
Sanaa: Batı Şeria’daki gelişmeler direnişin gerekliliğini gösteriyor
24 Ekim 2026 18:28
ABD-İsrail destekli Suudiler Yemen'de konutları bombalıyor
24 Ekim 2026 16:57
