Lahud: Lübnanlıların katledilmesini kınama zahmetine dahi girmeyenler şok edici

img
Lahud: Lübnanlıların katledilmesini kınama zahmetine dahi girmeyenler şok edici YDH

Bekaa’daki İsrail saldırısının ardından konuşan Lahud, iç bölünme uyarısı yaparak “dış desteğe yaslanan zafer illüzyonu ulusu çökertir” dedi.




YDH- Lübnan eski Cumhurbaşkanı Emil Lahud, geçen akşam Bekaa Vadisi'ne yönelik İsrail saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerini ileterek, bu fedakârlığın Güney Lübnan'daki direnişle kopmaz bir bütün olduğunu vurguladı.

Bazı kesimlerin katili aklayan, kurbanı ise suçlayan tutumlarını eleştiren Lahoud, Lübnan topraklarında Lübnanlıların katledilmesini kınama zahmetine dahi girmeyen bu yaklaşımın "şok edici" olduğunu dile getirdi.

Açıklamasının sonunda toplumsal barış ve ulusal egemenlik vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Lahud, şu hayati uyarıyı yineledi:

"Tamamen ikna olduğumuz bir gerçeği tekrar vurguluyoruz: Lübnan'da bir grubun, dış bir gücün desteğine dayanarak diğer gruba karşı zafer kazandığı illüzyonu, bir ulus inşa etmez. Aksine bu durum, ulusal yapının daha da çökmesine yol açar ve bu yıkım, bizzat 'İsrail' tarafından verilen zararla eşdeğerdir."

Lahud, ''Siyonist ölüm makinesinin hedef aldığı'', merhamet ve insani değerlerden mahrum saldırıların en büyük kurbanı olan çocuklara ve tüm yaralılara acil şifalar diledi.

╰┈➤ Emil Lahud: Suriye ve Lübnan'daki krizlerin sebebi aynı
╰┈➤ Emil Lahud: Direnişin silahsızlandırılması ihanettir
╰┈➤ Lahud: Direniş'in zaferi kaçınılmaz

Lahud, işgalci rejimin tüm insani sınırları ve ateşkes anlaşmalarını sistematik olarak ihlal ettiğini belirtti.

Bu suçların cezasız kalmasının ardındaki temel dinamiğe işaret eden Lahud, "Eşi benzeri görülmemiş Amerikan desteğinin sağladığı uluslararası kılıftan yararlanan İsrail suçları hakkında daha önce söylediklerimizi tekrarlamayacağız" diyerek, emperyalist hegemonyanın saldırganlığı himaye eden rolüne dikkat çekti.

Lahud, uluslararası toplumun sessizliğini "komplo" olarak nitelendirirken, asıl sarsıcı olanın Lübnan içindeki siyasi tepkiler olduğunu ifade etti.



Makaleler

Güncel