ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Nicholas Burns, İsrail’in bölgedeki en büyük askeri
YDH-ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Nicholas Burns, İsrail’in bölgedeki en büyük askeri güç olmasının ülkesinin çıkarına olduğunu belirtti.
YDH-ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Nicholas Burns, İsrail’in bölgedeki en büyük askeri güç olmasının ülkesinin çıkarına olduğunu belirtti.
Görüşmelerde bulunmak üzere İsrail’de bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nicholas Burns, bugün İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Aharon Abramovitz ile düzenlediği ortak basın toplantısında İsrail’in bölgede birçok tehditle karşı karşıya bulunduğunu belirtti.
İran’ın nükleer programını, Suriye’yi, Hizbullah’ı ve İslami Cihat’ı İsrail’i tehdit eden unsurlar olarak sıralayan Burns, bütün bu tehditlerden dolayı İsrail’in güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
ABD’nin bölgedeki Arap ülkeleriyle ilişkilerine de değinen Burns, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn ve Umman ile çok güçlü ilişkilerinin bulunduğunu belirterek bölgedeki bu “ılımlı devletlerin” de güçlendirilmesinden yana olduklarını ifade etti.
Burns, Abramovitz tarafından imzalanan anlaşmayla, İsrail'e her yıl yapılan 2.4 milyar dolarlık askeri yardım yüzde 25 artırılarak yılda 3 milyar dolara çıkarıldı.
İlgili Haberler
Amerikan ordusundaki intihar vakalarında haziran ayı itibariyle benzer…
07 Aralık 2010
Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, aylar boyunca savaştığı ülken…
03 Şubat 2010
Venezüella Devlet Başkanı Hugo Çavez, iktidarının
02 Mart 2010
Amerika’daki Evanjeliklerin Lideri Rahip Pat Robertson, Haiti depremin…
02 Şubat 2010

