Tuğgeneral Şikarçi'den ABD’ye kritik uyarı

img
Tuğgeneral Şikarçi'den ABD’ye kritik uyarı YDH

İran Silahlı Kuvvetleri Kıdemli Sözcüsü Tuğgeneral Ebu'l Fazl Şikarçi, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik tehditlerini "asılsız ve hayal ürünü" olarak nitelendirerek Washington yönetimine sert uyarılarda bulundu.




YDH- İran Silahlı Kuvvetleri Kıdemli Sözcüsü Tuğgeneral Ebu'l Fazl Şikarçi, ABD Başkanı Donald Trump’ın son dönemdeki açıklamalarına tepki göstererek, bu ifadeleri "asılsız, böbürlenici ve yanıltıcı" olarak tanımladı.

Şikarçi, İran ordusunun düşman hattındaki her türlü askeri devinimi tam teyakkuz halinde takip ettiğinin altını çizdi.

ABD Başkanı’na yönelik doğrudan uyarılarda bulunan Tuğgeneral Şikarçi, "Donald Trump’ın tekrarlanan açıklamaları ve tehditleri, içi boş bir böbürlenmeden ve hayalden ibarettir," dedi.

Şikarçi, İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri’nin sahip olduğu yüksek savunma ve saldırı kabiliyetinin yanı sıra dirençli halkın desteğine de dikkat çekerek; ABD ordusu ile Siyonist rejimin bölgedeki tüm faaliyetlerinin kesintisiz bir dikkatle izlendiğini belirtti.

ABD’nin bölgedeki askeri varlığını "psikolojik savaş, şantaj ve zorbalık" yöntemlerinin bir parçası olarak değerlendiren Şikarçi, Washington yönetimine rasyonellik çağrısında bulundu.

General, "Eğer Washington yetkilileri akıllı davransalardı ve İran silahlı kuvvetlerinin gerçek caydırıcı gücünü kavrayabilselerdi, asla savaş diline başvurmazlardı," ifadelerini kullandı.

Ayrıca, ABD ordusu veya ona bağlı terörist gruplar tarafından gerçekleştirilecek herhangi bir provokatif eylemin, İran tarafından kaçınılmaz bir karşılık ve ezici darbelerle sonuçlandırılacağını hatırlattı.

Olası bir çatışma senaryosuna dair net mesajlar veren Şikarçi, "Bir çatışma durumunda Amerikan askerleri ve askeri teçhizatları imha edilecek; bölgedeki tüm ABD kaynakları ve çıkarları İran güçlerinin doğrudan ateş menzilinde kalacaktır," dedi.

İran’ın hiçbir zaman savaş kışkırtıcısı olmadığını kanıtladığını, ancak meşru müdafaa noktasında savaştan korkmadıklarını vurgulayan sözcü, ülkenin ve halkın çıkarlarının tavizsiz bir güçle korunacağını ifade etti.

General Şikarçi, uyarılarını şu çarpıcı sözlerle noktaladı:

"Atılacak her akılsızca adım bölgede geniş çaplı bir yangına sebebiyet verecektir. Böyle bir durumda tarihinizde daha önce hiç tecrübe etmediğiniz şiddette bir karşılıkla yüzleşeceksiniz."