ABD’nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, Washington’un Irak hedefleri konusundaki
YDH-ABD’nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, Washington’un Irak hedefleri konusundaki durumun ümitsizlik verici olduğunu söyledi.
YDH-ABD’nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, Washington’un Irak hedefleri konusundaki durumun ümitsizlik verici olduğunu söyledi.
ABD’nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, üç hafta önce Kongre’ye Irak’taki güvenlik durumuyla ilgili sunduğu rapor konusunda gazetecilere açıklamalarda bulunarak ABD’nin Irak’taki iç çatışmaları önleyemediğini ve bombalama eylemlerinde azalma sağlayamadığını belirtti.
“Ulusal düzeydeki gelişmeler bizim açımızdan, Iraklılar açısından ve bu ülkenin liderleri açısından ciddi şekilde ümitsizlik vericidir. Biz de Irak halkı gibi sonuçları bekliyoruz, bizim desteğimiz bir açık çek değildir” diyen Crocker, ABD’nin Irak’ın batısında aşiretlerle ittifak kurmak şeklindeki yeni stratejisinin de ülkedeki çeşitli gruplar arasındaki ilişkiler açısından olumlu sonuçlar doğurmadığını belirtti.
İlgili Haberler
Amerikan ordusundaki intihar vakalarında haziran ayı itibariyle benzer…
07 Aralık 2010
Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, aylar boyunca savaştığı ülken…
03 Şubat 2010
Venezüella Devlet Başkanı Hugo Çavez, iktidarının
02 Mart 2010
Amerika’daki Evanjeliklerin Lideri Rahip Pat Robertson, Haiti depremin…
02 Şubat 2010

